有冇巴打最近去英國旅行?

66 回覆
5 Like 93 Dislike
你8月尾去?
//正常人非老嘢呢個period 內都自我康復左//
咁老定
你仲要有心理準備,萬一仲咗,你要留晌酒店 ‘區’, ‘區’到重症先至有得入院
9月
到時係英國可以食餐飯
London啲Outlet夠你行足一星期
香港唔封關既話 戴曬口罩咪又係日日有確診
香港每日幾十
英國幾千
仲要係,中招要番酒店‘區’到重症先至可能入到院。
真係放心去英國?
呢幾日升返但英國本土都係每日幾百至一千左右單case
計返佢人口係香港十倍其實唔係勁過香港好多
香港中招前要拎DNA 英國呢
咁你去啦,保重
請問下,我用香港passport,無bno,我個人已經喺英國,去歐洲要唔要隔離?

歐盟國家d政府website全部都無講hk passport可唔可以入境,剩係話essential travel is ok
請問一下,你親戚係用香港passport?香港飛歐洲?宜家可以咩?
隔離應該係你係邊個國家入唔關護照
有啲國家嘅護照係你入都唔俾入機都無得上 (unless 唔出機場轉機)
最好你打去consulate 問
去旅行大機會唔當essential travel
之前check 過香港護照去到西班牙同克羅地亞
請問一下,consulate嘅意思係唔係英國政府travel advice個consulate?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞