警方:楊明涉及的宣傳活動將會暫停

379 回覆
1568 Like 20 Dislike
做埋經理人公司
cctvb個訪問一問到當時情形 即刻唔敢影返楊明個表情
轉咗影個主持 講完先影返
咁大個pprb膊頭有花嗰班 入晒房幫楊明拆掂佢
根據本港法例第374章《道路交通條例》 第39C條,如任何人的檢查呼氣測試顯示在其呼氣中的酒精比例相當可能超過訂明限度,或沒有提供樣本以作檢查呼氣測試而有合理辯解,一經循公訴程序定罪,可判處港幣25,000元及監禁3年,罰則與的醉駕級別相同(每百毫升呼氣酒精濃度超過66微克),而且沒有提供呼氣、血液或尿液樣本作分析而無合理辯解,最短停牌期定為「第3級」,即至少2年。

原來都可以好重
但點解啲人一直無事同罰咁輕??
啱先上完東張西望
當我地on9
收到風楊明其實係手足
嗰既開香檳慶祝制裁太開心飲多左
笑撚死
呢兩個月好多回力標
其實醉駕同拒絕提供血液樣本個刑罰都係差唔多

如果上庭嘅話,個官應該會考慮埋被告有無醉駕或拒絕血液樣本嘅前科,如果有嘅話,官會考慮佢有冇可能重犯,呢d 都會影響法庭判罪嘅標準

始終條撚樣拒絕依家唔吹波仔,法庭無咗基礎客觀證據,所以會睇埋有無其他證據証明條撚樣有無飲過酒

不過因為條撚樣係藍絲,判唔判得入就好難講喇
演活咗黑警個形象
花雕雞湯賣唔出 自己隊左成煲就出事啦
已成condom
家門不幸,如果咁都唔告,証明三萬賤種狗都不如
抵啦
關驚方咩事姐...基本法腐乳係咪唔識唔好搞我明哥
其實現行法例係咁,唔吹波唔俾驗血已經等同最高醉駕濃度。所以唔會話唔吹波驗血就冇事。

下列酒後駕駛相關罪行的最短停牌期定為『第3級』:

(a) 在酒類或藥物影響下駕駛以致沒有能力妥當地控制車輛;

(b) 沒有提供呼氣樣本作檢查呼氣測試而無合理辯解;或

(c) 沒有提供呼氣、血液或尿液樣本作分析而無合理辯解。
就算唔講咩政見
正常機構根本就唔應該比呢啲犯案累累既人做宣傳
監躉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞