點樣利用Twitter新例去幫偉大既祖國做文宣

7 回覆
6 Like 0 Dislike
以後某些媒體/人物帳戶需列明附屬國家
https://in.reuters.com/article/twitter-labels-media-idINL1N2F80HL

舉例:
CCTV: State-affiliated media
人民日報: 中國官方媒體
華春瑩: China government account
胡錫進: China state-affiliated media

有咩用?
例如有啲美國人唔知胡錫進係乜水,而家已經列明佢係附屬中國,即係佢講既野都代表中國係有認受性,連美國人都會知佢係代表中國。

即係點?
例如前排胡錫進講左中國其實有好多核彈,我地中國係唔會驚美帝既,咁如果胡錫進有咩最新言論方向恐嚇美帝,我地可以係twitter最大型美國傳媒 (左右都照殺啦) 做文宣link佢地既twitter既相關言論,多美國人follow既傳媒如:

@bbcbreaking
@foxnews
@nytimes
@cbsnews
@cnn
@wsj
@NBCNews
@MSNBC
@wsj

文宣方向係中國係一定唔會驚美國,美國若亂黎我國定必報復美國,叫美國人小心每一步,如果唔係我地中國係一定會反擊美國。到時retweet我地國家最新動向,因為美國人唔識睇中文要靠我地香港人幫祖國翻譯然後不斷叫美國人要醒定啲,我地中國係有足夠核彈應付佢地等佢地一聽到中國兩個字就腳震。例如之前我國國務院講過責任完全在美國政府,中國「必要時不得不打」之類既言論,總之中國有咩警告美國,我地就幫國家翻譯埋去話比啲死美國佬聽,表示我地身為愛國既中國人係完全唔會驚同美國佬打仗,叫佢地醒定啲。

至於文宣account,之前solomon講過叫香港人唔好插手美國大選,但我係一個中國人黎,account都用愛國既icon,location都set左係國內,總之啲人一睇就知我係偉大既中國人黎,到時我講乜熱愛中國既偉論啲人都會入哂中國數,我地身為熱祖國既中國人,好應該係今次美國大選出一分力,大陸小粉紅啲英文唔夠我地好,我地好應該幫佢地手去宣揚共產主義既偉大,垃圾美帝係應該學習走上有中國特色的社會主義道路。但記住大家twittter account location如果set左做中國又用愛國既icon,講野就代表中國人,如果我地講啲野挑動中美之間既仇恨,令美國人更討厭中國人而去支持侵侵既話我地既祖國就會好麻煩,希望大家唔好咁做。記住美國人越仇中會越去支持侵侵,大家千祈唔好咁做呀 !

而家美國既人係好熱愛共產黨同中國,所以我建議可以用我地中國人既身份日日去Biden account同左報支持佢,得閒留言嗌幾句We support Biden. Biden will be the best president for America. Trump is sxxx等美國人知道China Joe幾受我地中國人既歡迎。

另外,中國有啲咩唔好既新聞如不法強拆/毒打人民/殘殺貓狗/狂拆教堂之類既影片影響國家形象,大家唔好去話比啲美國人聽,佢地平時只知道美國新聞唔會留意中國既邪惡野,如果send啲中國無人性無人權既片比佢地睇到而令美國人更討厭中國就唔好,大家千祈唔好咁做。

偉大既中國同胞們,而家國家有難,距離美國大選好近,我地係唔可以比侵侵連任,如果唔係我地既祖國就會好麻煩。大家好好利用twitter最新條例,得閒就幫胡錫進華春瑩手retweet對中國形象最有利既言論然後幫佢地發出去嚇死啲垃圾美國佬 ! 起來,不願做奴隸的人們 !
幫推
最近某國外交態度開始軟化講野越黎越少,但大家仲記唔記得我地偉大既毛主席曾經講過:

“凡是敌人反对的,我们就拥护,凡是敌人拥护的,我们就反对!”

Twitter係一個好好既平台等我地去做一個熱愛祖國既中國人 ,讓我地向死美國佬宣揚我地中國共產主義既偉大
其實你將中共對國內講嘅嘢翻譯返做英文,再同佢大外宣對比,已經笑撚死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞