平買CFexpress?

10 回覆
0 Like 7 Dislike
想買CFexpress但發現周圍都貴,比我發現Transcend就出CFexpress,我暫時見過最平,唔知質素如何。

https://www.alternate.co.uk/Transcend/CFexpress-820-memory-card-512-GB-NAND/html/product/1663575
使用創見,回憶不見

我壞過一次卡,永不錄用。
其實電子野撞手神,同埋個人同個牌子八字夾唔夾,龍頭Sandisk都壞過唔少
同埋其實嚟啲Flash memory既野不嬲最易壞,做好backup先係重點
用Sandisk未壞過
一個人用得幾多張 我第一句已經講電子野撞手神
sandisk 大大小小買過20-30張。未壞過
ts只係買過2張就壞一張, 真係非常唔好彩
其實一個人個base真係好細,統計學嚟講完全唔準,當然我唔係幫TS講好說話,你見我第一句都話 使用創見,回憶不見 只係想講Flash memory既野做好backup重要過睇牌子,因為本身Flash memory就易壞
利申:試過有一期10張sandisk壞做5-6張
*壞咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞