究竟係邊個智障發明薄荷M巾?

638 回覆
4751 Like 79 Dislike
我啱啱睇返啲評價 我嗰隻個容量好似真係偏大
如果用大版應該真係成日都唔洗拎出黎
絲打通常幾耐左右拎出黎一次?
我見呢種垃圾,懶係好笑又冇新意出現嘅comment 成日出現覺得煩出句聲就係狗公?我而家有留tg 俾女members 搵我圍爐?
可能情趣野嚟
我而家用緊既棉條係12-15g一條支
咁真係多成一倍,可以一覺到天光啵

真係要再做多啲功課買黎試下先,多謝絲打
睇字都有feel
係啊 訓覺唔驚漏真係好爽
唔洗客氣 好用既野真係會忍唔住分享下
仲用咩M巾用棉條不知幾舒服,真零感。
就好似流鼻血咁,流到成塊面都係血再達紙巾上去,定塞鼻好?M巾真係好差又會搞到皮膚敏感,垃圾發明仲要薄荷
見有絲打推月經杯都忍唔住要回一下,用過月經杯真係返唔到轉頭
雖然都仲係會m痛,但少左m巾又濕又焗既感覺,成個黎m既過程已經舒適左好多

我係m巾直接轉用月經杯,未試過用棉條,都覺得唔算太難上手
開頭睇d tutorial教你入杯乾曾曾咁入真係勁難入,後尾我發現其實根本落少少KY成件事即刻冇難度
拎返隻杯出嚟其實配合返盤底肌,大概3-4個月都已經好掌握到隻杯點出入

依家我用緊me luna既shorty S size既杯
個陣做左好多功課呢個牌子無論size定質料軟硬度到杯底個把手位款式都算係好多選擇
因為我本身好矮細,流量亦都唔算多,就揀左呢款,應該係當時市面上size同容量最細既杯

但即使係咁細隻杯,就算係流量最多既第2日,我都可以12小時先洗換隻杯
用開m巾其實好容易會高估自己既流量,用左月經杯先知原來女人黎一次m並唔係你想像中咁多血
所以其實我由開始用月經杯2年以來,都只係試過一次要係街洗換隻杯
因為8-12小時換一次,只要你個幾日冇放工放學特別約人,係完全可以做到夜晚返屋企換杯

所以其實用左月經杯自己又舒服
又環保
又慳錢(雖然一隻杯貴過一包m巾好多,但一隻杯可以用幾年
姊妹們,一齊加入月經杯既大家庭啦
頭48個鐘大概5.5-6個鐘(其實可以hold到7個鐘,不過拎出黎一定會倒瀉
之後12個鐘就6-7個鐘換一次
60個鐘之後就12個鐘換
計返條數最多頭3日要係街換,之後係屋企早晚換一次就得
流量細真係好隔離po話月經碟hold到半日,相對容量大好多,但好難用
用棉條啦
好贊成😂開大張真係要就住就住
會唔會漏到兩邊屎忽都有血
我平時用紙巾攝落patpat乸
真係唔漏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞