做過最落後既公司係點

1001 回覆
1539 Like 22 Dislike
最早番個同事要煲水
最遲走要check有冇熄熱水煲電製

清潔姐姐每日番3個鐘
大牛龜電視櫃都係新建設備表裡面
http://www.taisangbank.com.hk/tsbcform.htm

入去八下佢有幾頁對上update 係1999年
4:3芒唔係基本野黎乜
利申用黎
早排部機終於由Core 2 Duo升級左做I3 2xxx
屌 你講完我走去search

先知呢間係銀行嚟
以前日日行過以為係當鋪
無公司電腦
全公司同事用同一個Email 全天候監控
笑左
某工廠細公司
殘殘舊舊 公司有老鼠
廁所好細 得一個馬桶 男女共用 鎖唔到門
其他公司有電腦系統幫手記錄 佢要人手寫完再入excel
依個真係唔掂,明明我地係上網book, 佢仲咩要睇番手寫record
創作力量同幻想會嚇我一跳
粒波好好玩

仲有啲邊位會有好多老泥
補充:
入職時連自己個位同電腦都無
求其搵張檯仔放部notebook比我暫用
咩黎未聽過
某工廠細公司
殘殘舊舊 公司有老鼠
廁所好細 得一個馬桶 男女共用 鎖唔到門
其他公司有電腦系統幫手記錄 佢要人手寫完再入excel

Btw呢個已經唔叫落後 係on9
整返個鎖有幾難
呢個年代仲有打字機好難相信wor
簽場紙
改唔切
-無system用excel管倉/計forecast/計錢/出糧
-用gmail但唔喺買service用 隨便開個再link大佬嗰嗰就算
-用緊金山office+老翻window
仲用jquery
依家應該用edge ma, ie 都被人replace 左
同埋好多人都識用輸入法啦,仲用手寫板
,差過大學內部
下邊啲人唔明你做乜
好耐冇見過
大把呢啲公司,玻璃面鐵書枱,牆上面掛住個大圓鐘,電腦14吋mon,包午餐(有阿姐煮完送上嚟),只不過呢啲公司好小請新人,全係老屎忽,穩定低調業務,老細唔想搞大亦唔想大多人知同競爭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞