[投票-貓]英短 美短 布偶 波斯

101 回覆
1 Like 1 Dislike
老母個同事有4隻波斯BB 問我地要唔要 好難決擇

布偶完勝

係味會成日叫你玩?好痴身?
唔好買摺耳同短腳貓就得
英短is the best.
家貓完勝
唔贊同買貓

有興趣不過無經驗

唔好啦...
你成日唔係家點同佢梳毛
其實你成日唔係家跟本都唔適合養
俄羅斯藍貓

唔好啦...
你成日唔係家點同佢梳毛

咩貓品種都係?

唔好啦...
你成日唔係家點同佢梳毛

咩貓品種都係?

緊係
貓都好需要人陪
我屋企啲貓痴身到爆

唔好啦...
你成日唔係家點同佢梳毛

咩貓品種都係?

有興趣 但呀媽唔鐘意
識揀一定揀挪威森林貓

From Wiki
好動活潑,勇敢,幾乎是唯一一種從高處面向地面俯沖而下,仍毫無懼色的貓。喜歡小孩,性格溫順,跟其他家中成員包括不論貓狗都可以和諧相處。挪威森林貓一般會把家中的一個人類成員視為最好的朋友,而會跟這一個指定的朋友形影不離。而覺得自己是家中的一分子,無論家裡發生什麼事情,他們都喜歡參與,從吃飯、招待到訪的朋友到家庭會議。比較值得注意是如果有挪威森林貓在家的人,每一次舉步時候,都要先看看清楚腳邊,因為他們喜歡親近人類的性格,而經常貼著人的腳不論前後左右,很多時候會造成意外。挪威森林貓的叫聲很奇特,短句不是普通的「喵」一聲,而是bru,長句子,更像歌聲混合,母貓和公貓的叫法也不一樣。公貓比較斷續,母貓比較連貫。
挪威森林貓非常聰明,稍加訓練,便如小狗一樣的靈。是經常用作寵物療法的貓醫生。

呢樣野真 我隻貓日日好似保鏢咁係我腳邊跟住我
去廁所又係門口等我
但唔會咁對我屋企人
感覺好warm

有冇人知呢種咩貓

有冇人知呢種咩貓

佢ig有寫到係英國長毛貓
香港短毛貓

唐貓最可愛

有冇人知呢種咩貓

佢ig有寫到係英國長毛貓

Thank

美國捲耳貓

巴打隻貓邊到買
香港好似無
今日先行完愛協無隻岩
金吉拉
孟加拉
金吉拉
孟加拉

孟加拉 太活躍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞