【新車發布】恒大健康推6款新能源車 取名「恒馳」目標全球規模最大

276 回覆
68 Like 491 Dislike
屌貼唔到內文嘅
因為真係大陸車
新能源車在國策技持下近期成為市場焦點,恒大健康(00708)早前公布計劃改名為恒大汽車,轉型發展新能源車,集團今日宣布,在上海、廣州同步發佈「恒馳」首期六款新能源汽車。

6款新能源車名為「恒馳1」、「恒馳2」、「恒馳3」、「恒馳4」、「恒馳5」及「恒馳6」,六款新能源汽車的定位各不相同,覆蓋了轎車、SUV、MPV等乘用車全類別,以及A級到D級全級別。

是次集團與Anders Warming、Michael Robinson、丸山公顧等頂尖國際設計大師合作,以打造藝術品的態度及豪華車標準打造一系列世界一流品質的車款。集團將積極推進生產計劃,盡快推出「恒馳」上市,以把握新能源汽車的快速發展機遇。

恒大健康表示已構建覆蓋動力電池、動力總成、先進整車製造、汽車銷售及智慧充電的新能源汽車全產業鏈,在各關鍵環節擁有世界頂尖的核心技術,並實施全球一體化研發模式,在中國、瑞典、德國、英國、荷蘭、奧地利、意大利、日本、韓國等國協同研發,力爭在3至5年內成為世界規模最大、實力最強的新能源汽車集團。

恒大健康今日收報37.05元,逆市上升3.6%,成交額13.3億元。
搾架咁既出街,肯定被人恥笑
真係好撚柒,同tesla差好遠
賣車係卓頭,配股賣債券先主菜,債券長賣長有,話之有無錢賺,總有人買
繼續吹
壯陽藥?

屌好柒呀救命

見到就想嘔
送比我都唔撚柒揸,我話嘅
送俾我我照要

轉手再賣俾仇人
btw 喺tvb賣行廣告但其實香港又未有得賣,係咪可以理解做佢地直接課金比tvb?
6款新能源車名為「恒馳1」、「恒馳2」、「恒馳3」、「恒馳4」、「恒馳5」及「恒馳6」

d名真係難諗啦
乞嚏
聽到個恒字都唔開胃
即刻諗到恒大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞