行山穩陣腳架 筆直1000-1500左右

20 回覆
0 Like 2 Dislike
想問下有無啲咩牌子嘅腳架比較好? 要穩陣 最好2-3kg到
Leofoto
有無啲咩型號推薦?
befree
befree Aluminum呢款?
price.com 1480有carbon 你可以睇下
想問下喺山上有風嘅情況下呢枝腳表現點?
中軸有勾 掛背囊 用廣角鏡ok既
腳架越重 理論上就越穩既

你不如list下 你最高接受到幾重 幾長 用咩鏡 曝光幾多秒先
多數都係用返廣角影星空之類 曝光三十秒嗰啲
你去相機鋪,揀with in budget, 開盡隻腳, 到你下巴。
之後,用手禁係雲台位搖,你就知這腳穩唔穩。
你揀支你覺得最穩就可以,依個budget 點都係差d
唔該哂各位俾意見
如果可以比多d budget 腳架基本唔會壞 又唔會新update
我個支用15年都冇諗過要換
我應該暫時預算都係差唔多到 因為仲要買埋其他野 如果多啲budget有啲咩揀?
sirui果d腳架幾抵玩,質素唔錯,性價比高。 。。taobo買平好多
呢排有支 x go plus 做緊特價1280, 可以諗諗佢, 有多少少budget 就諗諗leofoto
輕D 細枝D 就OK
2K有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞