P牌出車,求推介

242 回覆
8 Like 35 Dislike
唔洗理人
你經濟許可 又有心水就買啦
好過買完就唔鐘意 又想換

香港唔知咩事
好多窮撚阿叔老屎忽
最鐘意叫人 P牌買架垃圾車
依種想法根深蒂固

經濟有能力既就買啦
你個幾架都係十零萬姐
講到好貴咁

有時係街見P牌揸靚車就覺得佢地好勁
好有經濟能力

利申:窮撚
鐘意就買, 最緊要自己睇岩
意見只係意見, 只係好似我呢D有少少經驗既人分享, 始終香港D閪路閪指示閪車場閪司機, 廢事你唔熟香港揸車一陣十幾萬出部車轉頭就簽哂名, 到時你又要拎幾千一萬出黎又噴又整心痛姐.
我未揸過淨係坐過
兩架都係hatch所以其實都係差唔多
你如果要車人嘅話就可以唔洗諗1仔
唔洗嘅話就兩架都無所謂
a3 sedan
新手因要接送小朋友番學
porte有無得諗 外型又cute
唔想學整車
如果間唔中車人係咪應該考慮320i或者c200?
320i?
新手黎講係咪真係好難揸
甩P係咪直上200~600k
sedan會闊落少少
3仔後面都係窄
如果拎身家既3成出黎買車會唔會太過分
睇月入啦
無咁多錢,無父幹
如果買架幾萬,甩P就買架15-20萬左右
如果而加買架15萬,甩P就繼續揸
咁買新車最好

無論咩車一舊左 一定有野整

係日本車會襟小小
啱啱符合到連登仔標準
即係30k
個人睇法
你搵30k
每月預返10-15k用嚟養車都差唔多架啦
唔係難, 只係好多陰濕位、搵食司機等要經驗, 唔係學完出黎就識
學車都係教你睇基本位, 起步轉波收油泊大位. 但出到黎揸就唔只你一部車: 車場上落斜&暗博 / 位都唔係個個咁闊 ; 你行既路唔再係試場路會有搵食車專登畀你撞收錢 ; 泊街位唔再係慢慢泊&有大大個位畀你扭 ; 雙線單程會兩邊泊哂車要中間攝過去 ... etc 仲有好多

真心講如果有十幾萬, 新又買唔到最新, 舊又要睇手神又要搵人睇, 自己又未熟要留意咩, 點解唔買部2nd choice腳車輕輕執執, touchwood講少少野壊 / 買二手車要留意既都可以學埋, 好過你十幾萬買部車, 一兩萬執執, 暗病唔識睇, 跟住出街唔熟路HI花整笠, 又要拎幾千一萬去整去噴
F30 320I 啦 款又後生
買返黎預2 3萬執晒全車就問題不大
其他要唔要整就睇運氣同撞手神
上星期同fd去睇左幾架325i(07-09年車)2~3手
外型好靚仔,M包圍,但一見到W字頭車牌 FD話架車買左幾無耐依加又放
問水貨定行貨車主又唔多想答,話比行車哩數我睇就算
堅想買,但又怕買完 整到仆街,依加都係睇返日本仔算
BTW:新牌仔
07-09 325i 應該俾人改到仆街
仲要2-3手 車主又唔多想答
你搵過架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞