中左武漢肺炎送左去亞博,你問我答

1001 回覆
244 Like 11 Dislike
我手洗算
有都唔會溝啦
溝完分分鐘過幾日死撚左
同以前訓醫院比真係以為自己訓緊私家
後生唔會咁易既
樓主仲唔訓 要多啲休息
跟我講一次:【亞博社區治療設施】 係香港人自己起嘅!

當二三月仲係富貴病個時,我哋開始知道個病多啲資料之後就已經講緊要有嘅社區隔離設施,因為香港嘅居住環境唔會個個有獨立廁所同鄰居有距離,大家都知唔適合居家隔離。個時成日講最擔心就係窮區同老院爆,好彩無發生咋。

個政府走去豁免檢疫,不停輸入病毒,仲要死唔認錯,加埋啲慶回歸飯局同傳銷,終於咪七月爆爆爆,香港人食曬。對政府高官嚟講香港人命唔重要,有無地方食飯唔重要,最緊要係可以利益輸送用八億買啲垃圾
cumask,借啲易推遲選舉,引入_國馳援,收集DNA,真係劇本都無咁啱。

仲有,呢個場係HA 自己嘅同事搭出嚟,唔好方艙前方艙後,要叫就叫番本名:「社區治療設施」。係做得未夠好架,HA 仲白痴到衝出黎出聲明支持政府推遲選舉,但唔係連廢廢地嘅credit都要雙手送人。林鄭搶住擦鞋,擺明係想用多少次金融風暴_國救港個套路。

p.s我想講佢而家收18-60 reverse triage 真係好過我初初聽話送曬老院去reverse triage 好好多

p.p.s 鯉魚門係step down,俾醫院discharge 出去嘅穩定病人,加快病床流轉。亞博係reverse triage,俾啲等入院嘅人係有有限醫療資源嘅情況下隔離住先,如果係個到發現有嚴重或轉差嘅就會送院。

p.p.p.s 香港個個有大屋又唔駛怕啲渠有事嘅,確診又會乖乖留係屋企嘅,又駛咩呢啲設施。

https://www.facebook.com/photo?fbid=10158630303943307&set=a.92187253306&locale=tw_TW

叫為亞博社區治療設施啦要
差唔多啦
訓先,聽日繼續
飲到糖尿...
半獨立病房 伙食唔差 又真係唔錯嘅
即係後生既全部都無咩病徵,又唔會肺部受損,check過先知確診
日日飲麥精 小心谷上腦
樓主係咪淨係得輕微病徵
大家樂狗飯??
不過佢冇寫最多人關心嘅問題
個肺有無花?
咁又無藥食,醫生乜都做唔到,單純唔好傳染出去?
有無撞到識既人?
樓主做乜今日咁遲先上水?仲以為你有咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞