Canon EOS R5開箱試機片加8K Crop footage,原來只用SD Card都可以拍8K

72 回覆
3 Like 1 Dislike
又真係幾似㗎
F級女女波大山東婆大媽身型“高像素“
但皮膚粗又多癦“高iso多noise"
但係床上玩得唔夠幾個字就死魚咁無反應“發熱死機”

A級女女波細腰瘦“低像素”
但皮膚滑又白“高iso雜訊比較少”
係床上夠活力可以玩得耐“無咁快死機”

有人仲意死魚大波大媽,有人仲意活力細波𡃁妹,咸魚青菜各有所愛.我就揀𡃁妹喇
神邏輯Ching
一日未解決到過熱
一日都上唔到大枱面
睇bitrate 麻... 錄到同用到係兩樣野...
識就唔會怪叫
無SONY迫一迫CANON
仲出緊單反
可能仲係FHD 60p
你講笑??
r5賣到斷晒貨啵
貨源少咪斷囉
2018年 Sony Fs5ii 4k 120fps都係拍得四秒
2017年C200 4k得60p添
所以大家對R5 8K同4K120嘅期望係唔係唔合理地高
其實拍片功能就係用黎拍片架啦,專業拍片既條件就係想要信噪比高,dr夠大,拍到幾耐,我理得你係咪hybrid機,要顧埋你開發既限制?只不過我會覺得45mp又做到ok既信噪,交到貨就算囉
好似s3咁,你比得影相功能我都會屌9佢得12mp,雖然影相唔係高mp就好,應該有影開相都知,但都會認係比r5係小mp架喎
可能外型?s1h個感覺似穩陣啲
好老實,如果要拍片揾食嘅我揀 A7SIII.
講緊高像素同ISO關係,講overheat 做mud9
你既然咁有想像力可以用像素嚟形容條女隊波,我都可以用iso嚟形容條女嘅皮膚同拍片時間過熱嚟形容條女嘅床上表現㗎
其實單個價同以前5D出個陣差唔多
計埋通脹同性價比理應係平左
部機反而少咗零件你仲覺得佢平咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞