有冇人中年轉行做物管(2)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
依家政府工不了
如果法團班友係勤力就唔洗你記咁多,但我做緊one ma office細邨,法團班友除左開會同開標就乜撚都唔理架喇,Suppose法團唔係掛名咁簡單,其實好多責任同工作,依家我幫佢地做埋
正 有大業主仲好
一個人夠5% 日日開會都得
wi 就真係唔洗睇
我成日audit前作d wi出黎
開得咁密巴打條邨都好麻煩下
玩得每次開會5%就擺明係小業主維權喇

有大業主就唔洗煩,除左租場外咩都可以佢話晒事
跪求Apo工作
又咁睇,咁先學野快,咩人咩事都見過,個個月有機會同d律師埋台傾野,獲益良多。
所以 成日開agm都係比人屌 小圈子
一張大票就玩完
有辣有唔辣喇,做强勢法團就咩都隊俾佢地,做傻仔就得喇。

做one man bank就自由到仆街,但有咩都要自己硬食
咁人地有錢買多d單位又唔得既
不過d小業主維權就係咁痴線
真,私人工拎70k好難,我HO坐到尾唔升都有
私人工上70k做到55歲唔比人炒都叻,老正坐到65歲
咁當然啦,我覺得而家個社會狀況真係一言難盡
所以有啲好好人既大業主為左公平
佢唔投
點解又係2 唔係3既
樓主怕搵唔到工?
Btw 樓主又改左名?
就算我keep住做,物價不變,我都唔敢保證我去到70k, 應該60k以下係極限,70k應該要真係ceo下面果個先有。

btw. ho依家max無70, 不過點都排到ahm, 個尾73
睇下咩事喇,影響到佢既大事唔會唔投掛。

不過做過d村屋先好玩,有咩事村長就話出面條路係我既,再嘈我就封村

即時無人敢再嘈
村屋洗鬼人管?
鐘意扑爛你架車都仲得
我幫佢開點知開錯post
HO而家5萬幾,18年Max,你睇翻18年前同而家差幾多,通漲到我Max一定有70k以上,升到一次上a仔一定100k
而家緊係唔好入政府,比我揀多次我都唔入
最近係linkedin積極搵緊headhunt幫手走
好多d原居民套丁出黎起d村屋屋苑,1層自住,2層攞去賣後分錢,咁想好賣d咪請間管理公司揾個保安坐門口囉,再收返d業主管理費,年年用管理費拜幾次神,1隻燒豬賣5千用管理費找數,過年仲要買桔買年花,你懂的
唔轉行就唔好走喇,出返去咪做公屋apm/pm, 人工少一半,又受氣。
好似有啲盤8號風球以上要pm守住,直到落波為止,仲要無補水。
下個post狂人唔該自覺d開返係4
唔好側側膊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞