Nowtv記者及主播討論區(6)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
今次Now同有線都係三位高層空降,但對比有線,now反抗意志唔係好大,唔知係唔係因為冇炒功臣(或者炒咗都唔知)。
黑警偷有線片,有線起碼出圖同報道屌。黑警亂拉人都有報道。
或者驚藍屍批鬥定係老闆要封嘴,Now個d記者主播好似唔係好敢就不公嘅事出聲,隔離台起碼都會有記者不時喺自己社交媒體出下聲。
now大部份記者ig都係private, 有一位男記者係公開, 而且一路都有為社會事件表態, 都算係咁啦
今日可以叫你唔好著黑衫,聽日就可以叫你cut頭cut尾,後日就可以作新聞,仲講新聞自由冇說服力架啦
肥佬 : 唔鍾意咪quit囉
https://www.thestandnews.com/politics/now-%E6%96%B0%E8%81%9E%E6%B6%89%E7%A6%81%E8%A8%98%E8%80%85-%E4%B8%BB%E6%92%AD%E7%A9%BF%E9%BB%91%E8%A1%A3-%E6%B6%88%E6%81%AF-%E6%96%B0%E4%B8%BB%E7%AE%A1%E9%99%B3%E9%90%B5%E5%BD%AA%E4%B8%8B%E9%81%94%E6%8C%87%E7%A4%BA/
消息人士說,早在去年反送中運動開始,管理層已提醒記者和主播,避免穿着與遊行示威主題相同的顏色。另一名 Now 新聞台消息人士則向《立場新聞》表示,平時出鏡的記者和主播已經「好少人著黑色」。
係咪衣服既顏色就會影響到工作既效率、新聞既質素呢?
咁講即係肥叔未去now之前已經唔比黑衫啦, 今日係敏感日子肥叔再特別提醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞