涉車尾箱藏辣椒噴霧及棒球棍蘇文隆:如棍揮擊中頭部或成植物人 判囚18個月

390 回覆
21 Like 369 Dislike
21 歲地盤學徒被指於去年 8 月,在私家車車尾箱藏有棒球棍、鐵通及辣椒噴霧。他自辯時稱,辣椒噴霧用作驅蟲,棒球棍是用來跟朋友打棒球。裁判官蘇文隆今(29 日)於粉嶺裁判法院裁決時稱,噴霧式辣椒油容量達一公斤,相信不是食用,又容易使人滑倒,反問為何驅蟲不用辣椒水。至於棒球棍,裁判官稱只有球棍,沒有球及手套,質疑被告對棒球興趣不大,推測被告是用作傷害他人之用。裁判官裁定被告一項管有攻擊性武器罪成,判囚 18 個月,而涉及鐳射筆的控罪則不成立。被告的未婚妻聞判落淚。https://www.facebook.com/710476795704610/posts/3309158049169792/
有就要揮
呢個狗官平時會拎條JER出黎FING?
葉虎唔使囚?
佢成架車都係武器庫喎
藏有都18個月?
612基金會唔會幫佢搞上訴
我如果揮舞拳頭分分鐘打死人添啦
不如拉埋我
721 白衣人?
又係呢條仆街陷家鏟
仆你個街, 踢波22個人洗唔洗一人帶一個波呀
呢條仆街一定要制栽
完全冇證明到佢意圖,乜都係個蘇文隆係度「如果如果」

男人咪撚有J出街呀!意圖強姦呀
著波BOOT唔帶波 明顯唔係想去踢波
係咪想著住對鞋踢人?
唔駛證明藏有同使用既關係?
會唔會有日有丁就被呢條撚樣判意圖強姦?
又係戈條死紅官
車尾箱藏武士刀又會有咩用途?
你咁撚肥 撞到人
就真係或成植物人
葉虎
用讀心術判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞