林鄭:落住雨食飯特別有 Feel

237 回覆
3625 Like 66 Dislike
都唔知笑唔笑好
躝啦死五毛
改得幾好 不過張櫈嗰度個背景可以執好少少 見到唔係直線
留名睇林奠出聲明
冇野嘅,即刻由藍變黃
林鄭個腦都keep得幾好,滑luet luet 無咩皺紋
林奠:其實唔難
要放上twitter 話比全世界知,
https://hk.appledaily.com/breaking/20200724/IETZLV3X4ALCAXYG3W3SS763XE/

但另一方面,部份檔主疑難抵街市焗熱又或嫌麻煩,往往拉下口罩,令防疫出現缺口。7月21日記者曾到訪通風系統欠佳的保安道街市,不單沒冷氣,連鮮風也欠奉,加上人流多,記者感覺街市內比大街更悶熱,在街市內體感溫度料遠超攝氏30度,衣服濕透。視察時記者見到該街市近20多個魚檔,竟然近5成魚販「離罩」露出半張或整張臉,甚至有檔主「無罩」叫賣,與顧客討價還價,一邊叫賣一邊劏魚,口沫橫飛,若當中有隱形患者,恐怕魚檔環境及鮮魚已受污染。此外,街市多以現金交易,一手抹完汗再找贖的情景隨處可見,衞生差勁。

原沒戴口罩的保安道街市魚販謝先生,甫見記者攝錄機即戴上其「起毛粒」口罩受訪,聲如洪鐘的他聲稱不戴口罩亦「冇有怕」,「我有抗體啊」,但他承認疫情加劇後,他亦有注意與街坊保持距離,「我叫有發燒嗰啲唔好行咁埋。」
改得靚
手足好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞