有冇航拍機撚,請入,我完全白痴

27 回覆
0 Like 3 Dislike
我想買部,平靚正,可以飛上去四十幾樓咁高拍片
有咩推介
second hand mavic pro 1st generation.
直升機
Dji Mavis fly 2

但國企
Same平靚正!一手DJI新機不了,送錢俾支那
DJI Mavic pro 1 定 mavic air 2 好
諗住入部二手玩下
if its your 1st time flying drone and you just wanna try...mavic pro 1 ...its about HK$4000-5000 with 3 batteries

if u are rich... whatever you want la
新手想試下玩 有冇又平又岩新手玩既
我先前見有d 1000蚊有交易掂唔掂
大佬, Mavic Mini 如何
too lighweight. not that robust but portable..!
dont waste money on toys.

At least get a second hand dji.

you dont wanna buy a cheap android rubbish to ruin your 1st experience of using "smart phone".
Thank you
我仲用緊mavic pro
我有部 mavic air 放
8成新 full set 3電 齊袋 罩

$3500 可以教埋你點練點玩
2500$跟
呢兩部一定係air2
半寸sensor,前後避障
ocusync2圖傳勁,又細部d
新手就買部 air 2 玩啦,七千幾機連三舊電,仲可以拍 4k60,算平

係網上好多人用 air 2 都影到一百米以上既高度同拉幾公里遠,同自己玩開既 Pro 2 差唔多
而家呢個moment我會揀Mavic Mini
原因
1. 249g唔洗登記,去女痕飛都得(日本例外)
2. 輕便
3. $5k幾全新combo,二手重有市場
4. 24mm wide過Pro 1 26mm少少少

Mavic Pro 1優勝既地方係
1. 4k
2. 軸距大穩定d
3. Ocusync低干擾過Mini wifi圖傳
4. 有前避障

Mavic Pro係2016產物,二手就要留意d電會唔會死,好多都應該冇左半條命,同埋一機三機其實都幾撚重

Mini就適合係郊外、廣闊、低干擾地方飛。但冇避障要小心d

如果唔執著4k, up下去fb ig,Mini 2.7k都夠用
畫汁比較
https://youtu.be/3YBbfmbZnL4
學下野先
mavic air 2
想買Mavic air
如果買Mavic air 2
買唔買fly more combo?
呢部點睇?唔駛煩
https://youtu.be/Wa-22Mwq9Ds
買,3電都係剛剛好夠飛
個袋都ok既,係個電池管家同以前一樣on9要續粒充
你自拍滑水呀,踩單車近近地ok
如果你想飛高少少影下大景就唔好哂錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞