選舉主任拒延遲參選人答覆期限 梁家傑批評做法離譜

34 回覆
3 Like 12 Dislike
多名民主派及本土派立法會選舉參選人接獲選舉主任查詢。公民黨主席梁家傑表示,選舉主任拒絕延遲回覆的要求,參選人需於明日內回應。

梁家傑指,選舉主任拒絕要求,意味參選人需於不足24小時內回覆,批評做法離譜。

相關人士收到選舉主任查詢,需要回應對《港區國安法》、外國制裁本港、否決財政預算案及港獨主張的立場或看法。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1539887-20200725.htm?spTabChangeable=0
全部一齊唔覆睇佢夠唔夠疆全部一齊DQ
應該用法律行動去延長回應時間啦 24小時根本就唔係合理嘅要求 同時要求埋選舉主任班垃圾24小時內回應候選人嘅回信
俾位人入
俾唔俾人位都DQ
政府快啲DQ 曬所有人,大家唔駛投
回信問主任基於邊條條例咁做 限佢60分鐘內回應
唔回應就當主任ACKNOWLEDGE確認信唔係必要
攪掂
好似Gphone咁開名開相再cc HongKong Watch同Pompeo好過啦
無錯, 鬥玩膠
我諗精挑細選呢班選舉主任.
應該老豆老母死晒, 唔會有一下代既50-60歲毒男宅女
連坐埋親戚就好笑
呢D 仆街你估佢會理親戚咩
法律俾DQ主任佢地咁大權力?

突然覺得公民黨班資深大律師係一班廢物
其實星期日中午12點前覆咗佢
佢係咪會喺同日嘅凌晨12點前決定到候選人係咪過關呢?
作為一個最多資深大律師既政黨唔用法律手段解決,反而向傳媒呻,

咁普通市民咪仲大獲?
你捉棋勁過alphago
但對方唔跟規則玩既都係輸

公民袋既問係within棋局入面既野有時都做得唔夠
但哩啲打橫嚟冇得講
又加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞