[MOOMOO]MAMAMOO討論區[26] 7月29日睇住新團綜 等待全體回歸!

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
lm
LM
佢不嬲都係㗎啦
之前DSOM出自己嘅公仔貼紙貼滿晒個電話背面
岩岩先聽完輝人首candy, 真係好正
星星的嘴不可信,原先又話唔去 怕熱
希望唔好
但個勢鋪路有啲似
我反而覺得會續多3-4年約 雖然話rbw既傳銷手法唔太掂仲要係細公司 但我覺得佢地四個同公司關係都唔錯 今年要solo既時候公司都肯比佢地發揮自己既idea而唔係強迫佢地去做某啲主題 係自由度方便rbw的確比其他公司優勝 同時亦係佢地四個需要既野 係其他公司好難搵到
另外rbw唯一可以撐住公司既都係mamamoo 師弟團知名度未係最強 單靠佢地好難賺到大錢 加上啱啱諗住出新女團 就更加需要mamamoo去加強佢地知名度 所以rbw有機會係續約條件上加多啲bonus都唔出奇

同埋始終mamamoo係真係係rbw發掘出黎而組成 亦都係呢幾年帶紅左佢地做大勢女團 四個實力又咁好 關係又咁好 所以應該都唔會想散住 可以一齊玩得幾多年得幾多年 單單係呢份情 都有機會令到佢地四個繼續續約啦
我最驚嘅係一部份人續,一部份人唔續雖然話就話超強團魂,但商業嘅嘢始終好難講
啱呀...好似EXID咁frd都唔一定會續
但我諗mmm情況樂觀啲嘅
因為佢哋四個都係繼續做音樂唔會話要轉型做藝能或者演員
而佢哋喺rbw都應該做到自己想做嘅音樂啦
EXID一個好大嘅問題係間垃圾公司,rb點都好過隻爛香蕉⋯⋯
而且EXID五個啲focus有啲唔同,有唱歌有綜藝有演戲,mamoo就相對focus小小,就算有啲副業都好,都睇得出佢地四個對音樂仲係幾上心。
而且老老實實,好似Sistar咁,冇咗個團托住,個人solo真係好難跑得出;相對,Eunji今年因為Apink個勢上返,個專輯都賣返多咗,算係win-win。
anyway,冇得擔心咁多,等明年啦⋯⋯
人歌一位!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞