女人心目中既靚車 同 爛車

305 回覆
66 Like 266 Dislike
其實有乜後生仔會揸Alphard
多數都係有家庭先買7人車
避震呢啲就見仁見智可改可唔改,如果要坐三四個鐘唔停都係alphard好,可以攤喺度除左改咗v class應該冇乜車做到
行爛路Land Cruiser 仲好過大部分貴價suv 例如infinity,Range Rover (Cullinan未坐過唔知)
但空間感同張櫈無得輸好過phantom 、mb s600呢啲賣品牌嘅車
難得呢d白痴港女最多仔圍
點解?
我最鍾意我自己架小甲蟲
代步買餸車

利申:女人
用g class同a class比
班港女一定跟a class嗰個走
人地有氣壓避震, Alphard 有無先 ?

同埋你點改避震都改唔到先天車身重心高既問題
覺得好核突
呢架
車震
真係好型 女仔揸仲型
唔舒服係邊方面 入面空間結構唔好?
🍇
咁真係冇,咁除左避震好,張櫈承托都好重要,其他老闆行政車冇乜車做到
重心高同空間感係成對比,body roll好睇司機點揸車
同埋完全攤平坐車唔一定舒服, 除非架車靜止唔郁, 可以睇 TopGear HK 點講 LM350

Alphard 出入喺香港環境係好適合, 但喺外國坐長途我一定揀 luxury sedan
Maybach S class, 去到 Phantom 更甚, 有好多唔同座位料俾你㨂
一問你有無樓就搞掂啦
未試過lm,但每次坐咁耐車都係大角度唔係好似飛機平哂咁瞓
但呢個角度同空間感其他車冇
同係料唔同唔係設計上改變承托問題,頭頸手枕到膊頭承扎就算phantom都差好遠,腳位就不相伯仲
Supra
咁其實唔係多人坐又唔係車震, 我又唔需要咁大個空間感
Model 3算啦 佢地邊識分
上車落車嗰下已經好好多
如果要係車度做嘢趕下埸換裝方更好多
之前成班叫uber個時坐過
舒服到無得彈
溝女嘅話車頭有tesla bmw benz都流晒水
根本要a-class嗰啲已經贏晒g-class
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞