PyTranscriber 字幕生成失敗

22 回覆
0 Like 0 Dislike
網上係咁話呢個軟件好用, 可以慳返好多時間
但我用mp3生成字幕出黎後個文檔係空既...
想問下我係咪set錯野
語言試過廣東話繁體簡體台灣都唔得
mp3檔試過係正常嘅
有冇人可以幫吓手,唔該晒
咁你set咗乜
第一次用時佢有問我用咩黎開,我選左word
之後就出左一個空白文字檔同word
而家都唔識改...
改左用記事本都係空白
剛剛用左第二部腦試,都一樣
會唔會係mp3檔有問題?mp3由premiere pro匯出...

work喎 ching
上網睇過有人都係咁,原因不明...應該係部腦唔知咩setting 撞左.....
Wav都試過,段聲就咁都開到
但用pytranscriber 出到黎就變曬空白檔

歌都可以喎,係冇咁準
試下裝個python?
佢似乎係python程式
啊該曬
試吓先
pytranscriber 依賴Autosub
Autosub 又依賴ffmpeg
唔知道你有冇裝呢個transcode software
冇裝😅電腦白痴一名
https://ffmpeg.org/download.html

裝裝佢?可能爭佢就得
pytranscriber 要將audio轉咗FLAC先,再做speech recognition
如果冇transcode軟件,可能就對住空氣做speech recognition
唔該曬🙏🏻🙏🏻
剛剛下載完解壓縮左
但請問安裝軟件係邊個?......

另外發展pytranscriber file 入而原來就有ffmpeg既程式,可能係從冇run過?

暫時仲未成功
話說我個pytranscriber係用installer,你好似係portable,唔知有冇分别
同佢係用Google api來做speech recognition,可能係網絡問題
Ffmpeg係咪只下載唔駛安裝?
安裝版試過都一樣
防火牆又唔見有block
你run 左佢folder個 ffmpeg 之後先run pyTranscriber
Folder個ffmpeg好似run唔到,按下去會閃一下,冇野出黎.....
想問下run ffmpeg 係咪會有咩彈出黎...試過下載另一版本既ffmpeg,再跟網上改設定,都係冇反應
Pytranscriber 用下載版都一樣
pyTranscriber 都係 call autosub ,其實直接用 autosub 仲簡單
又可以寫 script 批次
ffmpeg 係 command line software
你係 gui 執行去會冇反應,因為冇 parameter ,windows 只會彈一彈個 cmd window 出黎,之後熄返
萬二分感謝,試下autosub先🙏🏻🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞