[告急] [劭勸行動 Day3] 三個出戰功能組別既手足正面臨提名不足、入閘失敗既危機!!

141 回覆
29 Like 1 Dislike
搵熊永達果度有無 update?定直接問民主黨(唔記得熊永達有無退黨)
但佢話過自己係唔“親北京”、唔“反北京”嘅中間派人士嚟喎
佢計咗,所以有個 remark
個鬼佬同陳沛然一樣中間偏黃,唔計手足但又唔急搵人選
揾咗好耐都冇佢嘅聯絡方法
依家揾緊個黃色物流公司嘅老細
https://www.chamber.org.hk/en/membership/profile.aspx

Member list 可以睇下有冇黃店
Day 2 個po已講咗呢個放棄
講明反國安法喎

係咪又要鬥黃?同埋功能組別要考慮埋選民本身係咩成份。政綱唔洗一定 sell 抗爭路線下話
但佢講咗自己係中間派
日後投票取態未必同黃營嘅一樣
所以想揾個黃營嘅手足參選先
冇手足參加先再支持綠營、中間派人物都唔遲
推呢個 推到佢睇到
保險界全部公司票,有人同建制選已經得
上網打熊永達搵到
hungwingtat@hotmail.com
同埋佢係民主黨人,可以直接搵民主黨聯絡一下

物流公司
eg. call4van果啲

亦都可以搵的士司機果啲
粉嶺南張正皓
柴灣翠德蔡志強

仲有之前黃埔執咗果間小巴公司
捷輝汽車有限公司個董事謝健良,
唔知佢出來選,批評政府保鐵政策
會唔會引起好多小巴司機同商會共鳴
感謝手足既資料 我地聯絡緊
努力加油,你地好勁就真
我都係9up堆人名出來
商二都可以放棄 因為呢兩個界別從來未選過
仲有多過一星期 即管試埋先 唔想咁快認輸住
執咗嗰間公司個老闆係黃嘅?另外,佢公司執咗,佢仲有冇資格參選?
你試吓係上面member list 條link 搵咗商一先啦 商二真心難
商一
李兆富 (即蘋果專欄作家利世民) 創立嘅「知言公共事務顧問有限公司」係香港總商會會員,理論上可以選商一
不過佢國安法之後封咗筆,睇怕準備緊走佬
直接fb pm?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞