鄭文傑正籌組流亡議會 劉曉明:大錯特錯,若英允許,必嚴交並警

178 回覆
374 Like 15 Dislike
https://www.post852.com/309649/劉曉明批鄭文傑等人組流亡議會「大錯特錯」%E3%80%80若/

獲英國政治庇護的前英國駐港領事館職員鄭文傑,早前聲稱正與民主派人士商討籌組「流亡議會」,中國駐英國大使劉曉明接受《泰晤士報》訪問時,批評鄭文傑等人行為是「大錯特錯」。他們的目的是要分裂中國及爭取香港獨立,而他們的組織則是借「兩制」侵蝕「一國」,以達致破壞中國統一

劉曉明強調,若然英方允許鄭文傑等人建立「流亡議會」,將違反尊重國家主權和領土完整的國際關係基本準則,同時亦會成為中英關係的另一個嚴重問題。他表示,如果英方挑戰中國主權,中方一定會嚴正交涉並作出警告,但被問到具體有甚麼後果時,則僅稱要視情況而定。
黃曉明:好嬲好嬲
當當年捉孫中山咁
關你撚事咩
驚你老鼠咩
流亡議會只係個組織者,又無任何實權,咁都要屌
又搬石頭?
專俾DQ嘅初選出線者
張曉明呀黃耀明
達賴喇嘛都要咬
英國點樣可以「唔容許」人組織流亡議會呢

駐咗英咁耐都係用天朝大國思想諗人地內政
冇諗住睇曬佢講咩
太監講野,睇都曬我時間
鄭文傑:成立流亡議會
https://lih.kg/2096723
呢條賤種支畜真係下下指鹿為馬都唔撚會眨眼

人黎!同我搬石頭過黎呢便
劉曉明:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞