二選一 CR-H or CRV

43 回覆
0 Like 6 Dislike
近排疫情嚴重,老婆又唔想日日逼車返工放工,想買多部車,畀佢揸返工放工買餸代步,睇中呢兩部CH-R行hybrid ,CRV行turbo, 如果講內籠闊CRV贏曬, 但CR-H真係型好多, 因為有時車兩個小朋友去學嘢, 加埋工人姐姐, 又要兼顧實用性,點揀好呢?
CHR實用性接近0
因為有時車兩個小朋友去學嘢, 加埋工人姐姐,....

後面冇袋, 仲揀CR-H
因為有時車兩個小朋友去學嘢, 加埋工人姐姐,....

後面冇袋, 仲揀CRV
打錯, 已改
兩部size差好遠wo
CHR同HRV比就差唔多
同埋你本身係揸開咩車?
如果本身已經係七人車
純要買多部黎比老婆買餸用咁chr或者hrv夠啦
不過尾箱黎講好似hrv實用過chr
我自己我都係啱啱出咗部Infinity QX50揸緊,CR H尾箱的確比CRV細,但因為泊位方便,老婆話比較易睇位,CRV就可以間唔中變七座,放嘢又多啲,但個款冇CRH咁型
七座不如stepwgn算啦
坐得都算高身
四四方方仲易睇位
七個舒舒服
買架crv返黎好快撞花
如果買七座我不如買日產嗰部e power
, 我老婆就係唔想揸van仔
C-HR先啱
咁你唔應該上黎問連登仔
應該問下自己七座同細架泊位方便要點取捨
C-HR 9個袋
CRV 後面冇袋

你車住一家大細, 安全設備最緊要
兩架車都試過,我老婆覺得是CRV就比較舒服似房車,但操控呢就是CR H好操控,但佢又想要大架啲,我就鍾意C R H,有得改下,不過就唔係好夠力
痴線, 完全冇理過我講既野
咁講鋼水兩個都差唔多啫,咁 的確九個袋畀後面冇係安全好多嘅
唔撚使理佢架啦
呢d人佢自己有答案啦
聽講chr好似冇現貨 依家訂都要下年先到
答唔切姐,如果唔係都唔會問意見啦,其實都心大心細
CRV有現貨但是CHR最快都要11月,我可能買水貨
2樣唔同野

你有錢買到CRV 仲要諗CHR
其實兩個價錢相差唔太大,CRV另有一個問題就係唔係日本做係泰國做
原來香港代理係on9
CHR 低CRV 同RAV4 一級
但價錢一樣
因為好買呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞