點睇SILVER BUN呢支土炮烈酒?

59 回覆
2 Like 10 Dislike
https://www.facebook.com/SilverBunHongKong/

尋日睇完土炮GIN「無名氏」既VIDEO
其實有好多土炮手工啤, 酒 都好似幾PROUD OF 自己間廠
俾人影到EQUIPMENT, 不過呢間一直好神秘, 話一直唔開放
得個門口. 我自己買過兩枝第一版, 不過唔識飲, 都係送俾人
但到依家出第二版都係繼續保持神秘, 唔知係咪真係堅?
威士忌po啲巴打好似負評到仆街
係?
同白蘭樹下一樣,都係負評
呢枝我都飲過一啖仔, 唔係太喜歡
負皮原因係咩
假酒
我都覺得有少少怪, 但唔係掛?
身有屎咪唔公開俾人睇
呢間野隨時係有酒牌但根本冇設備
佢一開始話自己係威士忌
但咁深色
又冇入桶
即係呃人啦

俾人問多幾句就話自己做威士忌風吹嘅蒸餾酒

即係事旦整啲烈酒再溝色溝味

基本上你就係食緊化學合成乙醇
白蘭樹俾人屌係因為佢扮土炮
支野係外國造的
佢只係運啲白蘭花去外國
咁無名氏係咪堅?
仲有咩土炮酒係堅呀...
無名氏係堅
其實會公開酒廠俾人睇甚至俾人參觀都係堅的

土炮酒多數係手工啤
事關香港好難申請到蒸餾廠牌
一般有牌的都係傳統醬油廠,例如悦和(佢哋都有出吓果酒)

無名氏係少有近年成功申請到酒牌的廠
等我都整枝試下.
我上面都講咗
我話佢假酒唔係話緊佢整工業假酒

而係佢有蒸餾設備,我相信佢都係自己鳩蒸啲烈酒出嚟
然後再用化學野調色調味扮whisky brandy

佢個賣法係呃人
既然係咁, 我冇下次了
仲諗住本地野支持下
我見過佢都肯幫人刻D敏感字眼
SORRY, 真係唔識
我都係飲返梅酒算
掛羊頭賣狗肉。佢原本話自己係威士忌,但原料係穀物先叫得威士忌,佢仲落左水果。畀人問多兩問就反口話自己係新烈酒,類似威士忌同白蘭地,其實咪即係加酒精嘅水果酒。畀人批評,佢就打本地牌,話自己本地製作,一定要支持。 大佬呀,唔好咁情緒勒贖啦,做好啲酒先啦。堡柏紅酒成日幫佢哋做宣傳,賣得呢d酒都唔慌好鋪頭。
我地無咁屈過佢
假既意思純粹係虛假陳述,唔係威士忌話自己係威士忌
但有無溝色溝味無證據之前唔會亂咁講
藍唔緊要, 扮黃先最仆街, 不過唔知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞