林鄭月娥:我參選時的政綱 現已超額完成!

213 回覆
20 Like 700 Dislike
當年政綱係:同青年人習主席同行?

行政長官林鄭月娥表示,坊間有人形容《港區國家法》的實施,是香港的二次回歸,她有信心香港會繼續以事實及時間證明,經歷社會動盪後,目前有了相對穩定的環境,前景會更好。被問到社會多了移民的討論,林鄭月娥回應說,相信中國人會落葉歸根。對於《港區國安法》條文中提及對包括媒體的加強指導、監督和管理,林鄭月娥說暫時未有相關工作,但請傳媒放心,一定會保障採訪自由,《港區國安法》亦有保障言論自由。

林鄭月娥出席一個電視台節目時又說,參選時的政綱已超額完成下一份施政報告離不開要談政治,但由於疫情,諮詢工作不會如以往舉辦數十場活動,她已選出約10個題目,邀請持分者表達意見。林鄭月娥說,會爭取未來兩年多做實事,將香港正本清源,而維護國家安全是其中一個最重要的憲制任務。她又說,仍希望在未來兩年處理房屋、教育和文化工作,但如果政治問題不解決,就會舉步維艱,認為要加強社會對一國兩制的掌握。
難聽過dllm
梗係超額完成啦
當初都冇話過要俾英美制裁
依家成功爭取你話值唔值得高興先
超額完成修補社會撕裂
Wfc,你唔係香港人選出嚟
我都覺
推動國民教育都算係政綱入面嘅德政嚟嘅,如果唔係中學生點會識呢段歷史:

https://youtu.be/Q74yKaeTqB0
超額完成就快啲落地獄啦

Btw
相信中國人會落葉歸根

我係中國人呀hi
係咪可以普選特首啦?
當然超額啦
短短任期,已經就嚟引爆WW3
你兩個仆街仔幾時返祖國落葉歸根
玩到我有得居英。
真係超哂額。
多謝柒婆。
唔只connect 左二百萬香港人,仲connect埋美國、英國、澳洲、加拿大
踢走埋我嗰區做咗十幾年嘅工賊區議員
真係超額完成
we connect
過咗國安法 = 超額完成

呢件賤婦都幾喪心病狂
條友面皮厚到,呢d就係「好打得」林鄭既為官之道,厚面皮認叻爭功,白事當紅事辦,典型厚黑學,當年升佢班ao係咪on9

唔知佢政綱有樣做到呢,仲話超額完成

想問超咗邊啲額咁西利 可唔可以講多少少
青年議政參政論政係多咗機會喎
不過唔係聽你支笛咋嘛
和平統一台灣夢碎
一國兩制承諾變大話
香港特殊地位消失
親中派區議會全軍覆沒姐姐瀕臨滅黨
面對疫情不力,係連趁疫症救民望都一啲起色都無
消滅法治
政府公務員團員越做越衰士氣低落
社會排斥中資
全球反中

今次我撐佢真係超額完成,
無林門鄭氏我諗都唔敢諗以上任何一項
老實講,有人記得佢份垃圾政綱講啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞