有冇人黎緊考GMAT

106 回覆
4 Like 1 Dislike
manchester講明要second up...
second low最好既選擇分分鐘係surrey uea呢啲...
應該係...
就算係名牌大學都未必俾面
更何況本身ou...
exeter is in russell group
newcastle not sure
but as i remember these 2 require second up...
then surrey then uea
second low can go in...
咩master 先
MSc in Business Analytics. 有相關工作經驗、1st hon OU, GMAT aim 600 - 650. 報U Manchester 有冇得試下?
GRE 最慘係過Threshold就Ok 考得好都無咩幫助
其實最弊係根本唔知要做到咩程度先有650
GRE 靠呢網溫得快左好多 可以望下
https://www.gregmat.com
有冇人打算考 online version
但見佢最遲只可以揀到八月中
我覺得可以報一次試下水溫,橫掂考得差都唔會計落一生人個八次,當做一次好撚貴嘅prep都好

利申考咗出埋分
好難進步
我都目標有 650
考第一次 580 第二次重低分左
又冇 set deadline 比自己而家都係鳩睇算
不過點都要年尾前死掂佢
巴打你知唔知你每part個分?大約岩左幾多題?
好似計 curve 冇話啱幾題
數就第一次 三十幾尾第二次 4x
英文第一次廿幾 第二次難左好多拖低左好多分
thanks bro

google見到依個matrix,唔知可唔可靠.
不過我暫時都仲係做緊題,連diagnostic test都未做,因為免費test得兩份驚晒左
gmat.la 我以前都係上呢個大陸網日日返工放工搭車果陣做
唔可以計啱咗幾多題,佢係CAT 考試,會跟你嘅程度派題目俾你,如果你頭十題做得唔好,後面就會係簡單題目,即使你之後啱晒都未必高分;相反你頭十題全對,後面佢就派啲難嘅題目,可能錯多啲都仲會係高分range。所以一開始真係要小心啲做,爭取入咗高分嘅題庫先
巴打做好d verbal先, SC>CR>Reading. SC做得多會知道點樣做
啱,有時間可以睇睇manhattan prep 出嘅SC書,入面有唔少有用嘅技巧,如果係aim 600+應該夠用
ching用咗幾耐做完本official guide?
Thanks上面兩位巴
Sc一開頭做真係無從入手,岩得六七成度
三個星期左右
但我做得好慢,weekend先做,weekday一放工就冇精神做
算係咁啦 我冇返工都做得好慢仲有兩本advanced
btw 好似有個大陸網chasedream好多sources
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞