[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (12) GWENT: THE SK CARD GAME

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Matta Hu'url? 有落啊
接近清得哂
3 Round 16張
Viper Witcher + Necromancy 3張
Vigo 3/4機會抽到Viper 1張
Cantarella + echo 2張
Matta Hu'url 1張
Vdyffir + leader 2張
除非佢自己一張都唔抽出黎
唔係你都唔洗成副打哂先抽到25張
然後你仲有Heatwave同Yen
Vigo 3/5先啱
都係玩樂性質
mill deck本身唔夠點數贏
主要係靠抽爆對手之後出多幾張牌
識玩其實頭2回合all-in佢就收皮
當然都要睇自己deck本身多唔多tutor同thinning
你自己頭兩round 都抽得晒上面個堆咪係
Mill deck 好易spot
Heatwave 都唔係 Mill, 10p 用呢隻啦

其實想問好耐
咩卡為之tutor?
mill deck其實有冇曾經勁過?
即係可以直接由deck揀牌出嚟嘅牌
mill一直都係fun deck
人地2:0你就抽唔爆人
無呢張啊
我睇自己啲牌砌到咩玩下咋
https://youtu.be/Jx34aueftHs
點睇呢副,個人覺得幾均衡地強,可以counter好多deck
而家已經著手砌 但又貴又多中立,好難儲,而且有啲牌改咗可能要換
Alessio去左lor 都係第一
點解可以咁勁
佢好肝 懷疑係堆勝場
想快d出 tournament mode
宜家得衝rank, 好悶
升左上R0好似冇左目標咁
養老遊戲
齊左卡之後仲養老
唔課金玩幾耐先會齊卡
上左r0 玩arena
crone好正一下打8/10
death shadow cronetrol?
呢隻野好撚正 岩岩新手玩個陣抽到(仲要閃卡黎)
以為好勁 點知 troll 自己多過troll 人
yes
反而fruit+ethereal都冇佢咁好玩
唔知
利申:課過二三百
我見meta網將fruit+ethereal+crone玩control咁款
但會唔會之前spyro果款唔用crone轉做劇情會勁d
唔難

利申:beta開始玩 未齊卡(唔用果d未合)只課skin, board
點解要齊卡有一個陣營既卡都夠了
收集先係樂趣所在

人既本性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞