林鄭月娥宣布餐飲業下午六時到翌日清晨五點禁止堂食!

482 回覆
169 Like 30 Dislike
武漢肺炎返夜更架
擺明係為左交功課,明知冇撚用,都做d多尻餘既野出黎話畀人知政府有做野
講真,封7日,但跟返上次既時間,應該都1個月-2個月嫁啦
唔知班人點頂十幾廿萬租一個月
延遲咗啦到時又係季節性流感
擺明係為左交功課,明知冇撚用,都做d多尻餘既野出黎話畀人知政府有做野
想知5點幾坐到6點係咪要即刻走唔走就犯法
延遲咗啦到時又係季節性流感
叫全港保安員唔比無戴口罩嘅人離開大廈好似仲好 雖然有大廈冇保安但好過啲人唔戴口罩出街
再叫埋三萬罰街上除罩食煙甚至無戴口罩嘅人錢
21萬免檢疫人士

//即使香港未通關,內地旅客入境香港的數字已於五月回升,五月共有五千六百多名內地訪客入境,較今年四月大增九成,當中最主要持探親簽注入境。泰國政府早前宣布,將與香港建立放寬出入境管制特別安排,商經局昨日指牽頭成立的跨部門小組將會與泰國跟進工作。

保安局局長李家超書面答覆立法會議員毛孟靜的提問,根據衞生署提供的資料,透露自從實施抵港人士必須接受強制檢疫十四日的規例以來,今年二至五月共有二十萬零九千多人,得到豁免強制檢疫批准可以入境香港。四個月內,以二月有最多獲豁免人士,達九萬三千多人。 //

都仲未計6、7月

21萬免檢疫人士

//即使香港未通關,內地旅客入境香港的數字已於五月回升,五月共有五千六百多名內地訪客入境,較今年四月大增九成,當中最主要持探親簽注入境。泰國政府早前宣布,將與香港建立放寬出入境管制特別安排,商經局昨日指牽頭成立的跨部門小組將會與泰國跟進工作。

保安局局長李家超書面答覆立法會議員毛孟靜的提問,根據衞生署提供的資料,透露自從實施抵港人士必須接受強制檢疫十四日的規例以來,今年二至五月共有二十萬零九千多人,得到豁免強制檢疫批准可以入境香港。四個月內,以二月有最多獲豁免人士,達九萬三千多人。 //

都仲未計6、7月

冚家gg
真攬炒
原來LUNCH食野係唔會中肺炎
懲罰黃店
痴線 真係一刀切
7月仲點做7折
酒吧呢,係咪外賣杯酒就得
foodpanda或成最大贏家
仲唔係我地外賣師嘅天下
好似唔比開
壽司店全面收皮
今次真係好緊
落場變落閘
聽晚餐廳堂食係咪唔會有事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞