你地身邊有冇on9藍絲話香港大爆發, 要返大陸避難

70 回覆
131 Like 4 Dislike
話說今日同老母食早餐, 佢有個女工友都係隔離
本身佢個女工友 都係on9藍絲, 支持中共果類
但估唔到藍絲沒有最on9, 只有更on9

女工友話:「你地睇, 今日香港又多幾十宗, 我識得好多人都話要返大陸避難, 我都準備帶住全家返去」

我聽到返大陸避難 真係嚇左一嚇, 明明個病毒係大陸傳落來
女工友又話:「家陣大陸疫情已經開始控制, 小左好多人感染」

我就話:「大陸就算有人感染, 都唔會公布真實數字啦」
女工友:「你都傻既, 你以為家陣大陸仲係以前咩.......家陣大陸資源開明左好多啦」

佢越講越多:「唉, 我最擔心係大陸既親戚, 唔歡迎我地香港人返去, 將D病毒傳返去大陸........真係風水輪流轉, 以前係香港人唔歡迎大陸人, 家陣係大陸人唔歡迎香港人」

呢D 藍絲真係令我大開眼界, 真係駁都廢事
由鳩佢
支持佢地番
快d返去香港好撚危險
朱西成依家咩區
付和佢返
要選擇返大陸避疫本身都唔係真正港人,內地人似d⋯⋯
盡快回家,雙非單非返上去讀書
香港好危險的
樓主咁on9,答都唔識答,應該講

我都想返,香港真係危險
香港醫生護士好廢,就算有病都去中國醫
中國日日0確診,真牛b
你回答 藍絲 其實係更on9
浪費力氣

最好就係唔出聲, 由得 藍絲 自言自語, 好似傻佬咁
支持
通常 上左年紀既藍絲
多數都係大陸出世, 然後偷渡來香港

咁辛苦來到香港 , 都繼續做藍絲, 支持中共
真係睇佢地唔透
真係,身邊d藍絲都係港豬,口裡奶共,身體卻一次都無去過支那
咪係 由佢地做武肺師 佢中我又開心 佢帶上去播種我又開心
通常 藍絲 都會去 大陸吃喝玩樂 幾日, 然後返到香港
跟住就不停話 大陸 好好玩, D野好平, 發展好快, 好強大, 好發達 之類

但如果你要 藍絲 長期住係大陸, 佢地就唔肯了
仲吹到中蟈防疫no1, 香港人要學中蟈人同支共咁防疫
祝佢一去冇回頭
屌,真係有啊
留下堆拉低口罩噴口水吹水既藍屍(食花生心態講慈雲山、將廣同沙田疫情)仲讚「爐寵物」鬧777唔一早停書展鬧得好
應該批鬥班仆街帶病毒返去偉大的祖國,危害國內同胞
樓主你唔好害人啦
大陸真係好安全架啦而家
支持去大陸避疫
D藍絲 好喜歡上大陸網, 睇大陸果D片
平時搭巴士都見到

D片來來去去都係講

中共 有新航母, 好強大, 超越美國
中共 幫助全世界抗疫
香港黑衣人 背後是美國CIA提供資金示威, 一日收四千蚊

自我洗腦
留下成班藍屍個個爐寵物上身
屌同我屋企d廢老一撚樣
話咩而家資訊咁流通,如果上面疫情嚴重點解冇人出黎講
但係初初爆出黎嗰時,佢地就話網上面d消息邊信得過
支持佢返去 其他嘢佢唔駛講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞