Virtual Youtubers討論區(21)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
個時四天王金髮大波akari 玩vr最正

如果要簡, 我都比較鍾意睇短片多啲
LIVE太長, 睇一個VTUBER都要好多時間
更何況宜家咁多個
LIVE我都係睇小眾多同埋歌唱勢 (唔睇都俾個like支持下)
其他都係睇archive睇下有冇人留言mark低哂重點時間, 再跳住時間睇

sora媽媽宜家算沉哂底 想再聽佢唱返啲聖母治癒系嘅歌
同埋宜家反而鍾意睇佢玩恐怖GAME
佢好似唔識驚咁
短片既話就去左game 實況果邊
e頭瘋狂讚完隻game
轉過頭想save既時候load左save
浪費左1個鐘
IRIAM唔係主打佢自己個直播APP咩,
我記得有一個最出名雛見沢くるみ係佢自己個APP度收好多錢課金
其下成員撈唔起既好快會走
IRIAM係靠佢地個APP既課金,唔係靠youtube SCyoutube SUB唔準
同埋當炒散既話冇咩所謂
twitter 好活躍
短片果D view數已經收哂皮,AI既片一個星期都未必有十萬view
我估最大原因係冇左新鮮感同悶左
人地直播既切り抜き仲多人睇,仲好笑
仲記得
唔知點解有種感覺直播時間越長既片越容易多視聽數咁
唔知yt 點計
f5左掛
禁入去睇多過10秒就計一次
最有人氣應該係出道前嗰陣
因為外表年齡受到注目,但拖左好耐先開始活動,搞到引唔起話題
加上聽得出把聲扮細路女幾勉強,就更加令唔少人失望
而且佢又冇點同人合作,除非本身真係好有能力,如果唔係自己一個人搞好難發圍
其實有無成功vtuber個模係用vroid整
我都好少睇了,而家都係睇返一般streamer同weathernew
https://twitcasting.tv/melissa_2434
半個鐘左右,offline冥府組煮野食,暫定留檔1星期就刪?
應該好快收得台上面個條
41分鐘終於残り1回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞