【最新風向】五毛新招:批評本土派唔掂、或者呼籲 9 月唔好含

494 回覆
380 Like 17 Dislike
承接尋晚嘅 post:

【分化預報】五毛下一步:初選後瘋狂放負
https://lih.kg/2104047

今日下晝風向一轉,五毛轉向批評本土派參選人「唔掂」、或者呼籲 9 月唔好含勝出嘅泛民,目的有三:

1. 不斷話本土參選人無人識,遠遠不及天琦等人,意圖減低兩方(本土、泛民)投票意欲(因為泛民支持者可能覺得連「防守」都唔使)。

2. 依家吹定風先,如果本土初選最終勝出較泛民多,風向就自然轉為「呢啲本土 9 月一定輸」,因為「根本無人識」,傳統泛民支持者根本唔會(亦唔識)支持,無港豬支持,建制一定贏之類。又係典型放負!

3. 調轉,如果泛民初選勝出較本土多,咁就繼續分化兩派,全力叫本土支持者唔好含、同杯葛 9 月選舉。

大家千祈唔好俾五毛蒙蔽,區選一役已經證明,依家選民好精,唔理你有無人識,只要你係民主陣營就會支持,你睇吓有幾多區選係新人/本土素人就知!

另外,傳統泛民支持者雖然係港豬,覺醒慢人三拍,但勝在當中唔少大愛左膠、會講口齒,所以大家唔需要懷疑,選咗出嚟嘅,無論係較少人識嘅本土新人、抑或白鴿許勇,選民都會一樣對待、9 月踴躍支持!

我哋唔好咁易俾人放負、分化。大家如果見到分化 post,唔使回應,負評都唔使,頂多互相提醒叫大家無視即可!

認同嘅麻煩幫推。
Push
Push
Push
Push
Push
Push
Push
Push
Push
尊重初選結果
碧雲都奶
隔離po 已經有幾隻話就算初選本土派輸左都堅持要投本土, 冇得投就射落海
人必自侮然後人侮之
明明初選前一兩個禮拜
連登仔已經幫大家整合左本土候選人的政績立場
大把時間俾大家睇
唔知係懶定別有用心啦
無啦啦今日咁多po話冇人識本土派候選人
PR開始叫人。本土輸咗都要繼續投本土
Yes, very obvious...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞