[票都唔比你投]黑狗衝上香港民意研究所搜查,檢走研究所所有電腦

458 回覆
150 Like 269 Dislike
本身唔係幾想投初選

見佢咁驚唯有聽日/後日去啦~

「合作」太正面。
係勾結。
喺到等你畫幾百個正字又點話
push
tweet 出去
Tweet 比人睇吓啦
push
cls民意調查都有問題
操控選舉
黑警做得岩
但佢地無讀過歷史
越打壓越想做
我用紙都會出嚟投
黑警你都係死咗條心啦
本來都諗緊出唔出來投,而家俾人打壓,就更加出硬
原本唔大興趣投票,宜家好想去投,你玩嘢時我都玩。
搵單野老屈

有網民報料,指在Telegram一個群組上,有人爆料稱入侵了香港民研的系統,找到過萬名警員資料,懷疑是早年警務處委託香港民研前身「港大民研」做民調的資料。香港民意研究否認有資料外泄,強調經查核民研計劃內相關電腦系統的檔案資料及保安資訊,發現相關檔案資料並非民研計劃電腦系統內的檔案,同時經外判專家審視系統活動後,暫時沒有找到相關「入侵」行為;就相關網上貼文的內容,該會將考慮循法途徑追究。

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1810729/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E8%A2%AB%E6%8C%87%E9%81%AD%E9%BB%91%E5%AE%A2%E5%85%A5%E4%BE%B5%E6%B4%A9%E8%AD%A6%E5%93%A1%E8%B3%87%E6%96%99-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%B0%91%E7%A0%94-%E5%90%A6%E8%AA%8D%E6%93%AC%E6%B3%95%E5%BE%8B%E8%BF%BD%E7%A9%B6
加速主義

Twitter 煲大佢
投撚到票先講啦 仲本唔本土 憨鳩
做問卷調查都唔俾,從來冇試過咁想做問卷調查!
正義之屍
有無醬
自膠,請無視
想知係咩公海group
問題係個系統係cloud, 拉人封艇都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞