Citibank邊張信用卡好?

31 回覆
1 Like 0 Dislike
佢張張卡D優惠都打得好散下
幾乎要申請晒三四張先Cover到日常消費
https://www.citibank.com.hk/english/credit-cards/credit-cards.htm
八達通果張
Earn HK$1 Octopus Cash with every HK$200 spending
簽一百蚊先得五毛回贈

First year annual fee waiver
仲要我年年打去免年費
搭開巴士就有用 我每個月都回贈返80-90蚊 仲可以雙食交通津貼
點雙食
85折好抵
佢唔係話永久免年費咩
個agent早排同我咁講...

This
用乜八達通都拎到
交津回25% citi回15%
搭巴士多就八達通個張
唔係就cashback

其實citi d卡無乜吸引力
用咗之後九巴平過搭鐵 仲唔駛轉車
citi credit card 係咪可以用payall黎交租賺分?
得一張cash back
我平時要搭長途九巴
每個月都買九巴月票 會集中係同一個月買兩張
用左之後每兩個月有400(政府)+200(citi 8仔)回贈
計返一個月先500 交通費
Citi d card好型
計過條數, 要手續費, 積金唔夠cover
ching 想問citi回九巴條數係點回法?
收過sms話回返九巴折扣,但statement 唔見有條數
同埋成日用citibank apps 見到呢張卡有優惠餘額,要點先可以轉黎用?
八達通啦
我搭咩車都回10%
手續費1%
如果用cashback 就有1%回贈
岩岩好打和
手續費係可加可減機制,好似最高2%手續費
自動增值然後就會扣回贈
留意搭巴士優惠至31/8咋
直接可以用, 但你要巴士15%要去登記咗先, 同咪本地簽1500每個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞