國際學校男生涉兩度非禮女同學 事主突然同意以簽保守行為方式處理 官:被告「十分幸運」 一旦定罪很大機會判監

214 回覆
71 Like 109 Dislike
未見清貨大減價?

但同床聽音樂連續兩日乜野事
俾我係條女無心嘅
第2日點都避開
女睡衣, 男boxer, 仲要同床...後生仔少d定力都會做錯事

其實法律上係咪女嘅就算除晒訓喺條仔隔離, 條仔只要掂下佢都已經告得入?
呢啲案控方舉證極度依賴個證人
個證人如果唔肯出庭根本做唔到表證成立
無咗個證人之下就變咗控方不提證供起訴
辯方又肯同意案情就簽保守行為
今次律政司有冇得上訴
佢唔記得深情對望再慢慢錫個女仔先
我咁睇
去得到呢一步可能都係flirt緊或者差不多拍拖既stage,只係個女仔未接受到咁快就搞野所以先拒絕,但過後唸唸下又覺得唔抵/條氣唔順先會同counselling講,然後揭發件事。
講到可以私下解決唔一定只係因為錢,畢竟個女仔家底都應該唔差。反而可能係「有人」勸佢不如算數啦,個男仔守行為都得到教訓啦,念在你地互相中意blablabla... 然後個女仔心軟,又唸住都去英國讀書就唔搞咁多野,所以就咁。完。
清洪亦是香港收費最高的大狀之一,半日的收費便高達50萬元(2012年)

用錢解決到嘅問題就唔係問題啦,我係有錢人唔通等個仔成世人就畫花個底

有錢真好
可能Whatsapp 對話
守行為期間亦不得再度干犯性罪行

守完就可以
都唔知係個女傻,定個男蠢
omgosh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞