有用sofi既入

54 回覆
0 Like 0 Dislike
有個戇鳩問題
支銀電匯可以出咩銀行帳戶證明比佢
App果度好似有record
Cap圖 transfer record + bank statement
咪就咁網上銀行轉返去匯豐
ebanking整唔到?
唔信佢會開
點解唔中銀兌完直接入sofi?
正係綁左匯豐
廢時綁埋中銀
我淨係知唔同銀行轉帳外幣,佢會當你國際電匯收手續費,個手續費都好甘下(匯款/收錢兩邊嘅銀行可能都會各收一筆手續費)
同埋好似要request先有呢個功能,就咁登入網上銀行/電話app係冇選項比你揀轉帳外幣去其他銀行

除非夠多人有需求,佢可以cover到增加銀行嘅成本
入港紙落SoFi 直接換美金
本無1m既話 其實邊間銀行換都差唔多
agree
我呢d 超散戶一兩萬港紙貪得意玩下,邊間都係差幾廿蚊
跟我一齊用香港$0佣證券行SoFi投資美股港股啦。你仲可以跟社群入面最佳嘅投資者學習。
用呢條推薦連結下載SoFi Hong Kong,我哋仲可以各賺20 SoFi積分,可以用嚟兌換免費股票等獎賞!
https://sofi-hk.onelink.me/AgcG/65c0187e

新開acc,試試佢先
唯一最方便嘅方法
Priority 好似唔洗
不過sofi 提美金好似除左匯豐中銀都要2蚊美金
citibank 買美股係咪同SOFI係咪一樣都係完全唔洗俾手續費?
如果入咗港紙落sofi,然後唔轉美金直接買美股,係咪最唔抵?
同問
我知
不過唔係幾十萬港紙以上老實講都係差嗰幾舊水以內

唔用支銀嘅話唯一唔麻煩方法
香港銀行轉美金唔係行CHATS咩?
唔知喎
我都以為係
但eBanking default 係冇呢個option
打過去東亞問佢話係當國際電匯要收手續費
當然佢係咪鳩噏就唔知喇
我都可以本地銀行轉美金呀
btw題外話
用sofi買美股算唔算係啲美金去左離岸戶口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞