宏利 Manulife 反工請入黎,見工administrative officer

52 回覆
1 Like 43 Dislike
到時肯定簽agent約,唔係admin約,任何佣金既野一定係假
咁你自己考左都無壞,大媽都合格,到時銀行好返做銀行啦...到時睇清楚分合約
咁一定係 agent, 打死都唔好做,除非你想做...
搵你做掃地 都比臉你啦 唔好影衰 admin officer 個title啦
100%係賣保險
不過樓主唔信可以繼續
9也不diu
admin又好,marketing又好,media又好,hr又好

你唔岩既咪改一改個名囉,佢地咩title都係sales黎架咋嘛
拿 咁我問你 你係咪去觀塘MFC定MT見工?
我都收過call,但係宏利親自打嚟,唔係經agent,喺觀塘鴻圖道in,最後諗諗吓驚伏冇去,佢仲打咗幾次嚟
佢地office有內線電話
你指agent內線?btw 我都想知其實係咪sell保險
唔洗sell 野,但要見客考經紀牌

唔洗扑野,但要除褲比人屌
office有枱頭電話可以打街線
九成九係agent
有幾可真係多野做到要請秘書
咩工會打幾次搵你咁想請你
係manulife做過part time admin
Agent的確會請team秘書/admin唔洗sell嘢嘅
但工作內容同你講嘅完全唔同
係幫d agent做d文書上嘅嘢或者幫人報考試個d
唔會要你去考同見客
問清楚洗唔洗sell嘢啦
之前有份打黎話幫手做recruitment assistant
問問下先知係要我去呃d人返嚟做保險
即刻reject咗
fg有幾大個仔呀, fg無職場經驗中伏好出奇咩

to樓主: 保險黎, 搵過份啦
樓主manpower 6個月 admin約
agent都好信?睇job ad都知實要sell啦!
保險點解唔正正常常請人?係要掛羊頭賣狗肉!平時又話保險行業幾專業
「我唔洗sell野,但要見客。同要考經紀試」
你打出嚟果時唔會笑?
呃人就係佢地既專業
100%唔係back office
department名都冇個
Agency leader 請秘書係正常,問題係唔會狂call 你,秘書大把人做點會chur
Junior investment assistant係做d咩 會唔會都係導你去賣保險
其實只係用唔同既名去請人,最後都係要sale
同埋就算初頭唔係,之後都會導你sale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞