TLOU2 日本第2週消量下跌 85.45%

167 回覆
91 Like 2 Dislike
《最後生還者二部曲》Speedrun達人12分鐘跑出「好結局」世界紀錄

《最後生還者 二部曲》(The Last of Us Part II;TLOU2)自上市以來因劇情安排與總監發言引發一連串爭議,這股風氣也影響到了遊戲圈裡的 Speedrun 領域,雖然相比之下似乎沒什麼達人在挑戰《TLOU2》紀錄,但知名 Speedrun 玩家 Distortion2 倒是跑出了一個 12 分鐘通關的非官方世界紀錄,還獲得數萬玩家激賞——因為他跑的是「Good Game」Speedrun。

Distortion2 是一位 Speedrun 玩家,過去曾挑戰過不少高難度遊戲的速通紀錄,當初《死亡擱淺》(Death Stranding)他也在遊戲上市不久以 7 小時內通關,如今他心血來潮挑戰目前話題正夯的《最後生還者 二部曲》,僅 12 分鐘 54 秒便達成好結局...

是的,就是艾比第一次登場後,直接操作她跳下懸崖,完成了「Good Game」Speedrun。事實上,這個「好結局」也是海內外許多對劇情不滿的粉絲所創造的迷因,因為絕大多數玩家不能接受艾比的劇情與之後的發展。

https://www.4gamers.com.tw/news/detail/43815/tlou-part-2-good-ending-speedrun-in-12-mins
仲未達到new gundam breaker嘅層次, 95% off
R u AsSuMiNg Their gender
會唔會有福袋一打開係一打 TLOU2
must
又一次集體食屎
邊個咁黑心間鋪一定比人唱衰唔洗做生意
成個實體店業界俾你攪死曬
陰謀:死曬實體店,Sony 自己包曬黎賣。
應該賣得好差,出左咁耐要再搵游B賣廣告

The Last of US 2係咪賣得好差,sony要搵埋游B幫手賣?
https://lih.kg/2099713
仲要係95分神作
呢鑊實體Game舖真係慘過食屎
本身肺炎可能手頭已經比較緊
想靠TLOU2返大貨回吓血點知跣鑊甘
岩架啦,班撚樣平時好興有大作hold貨炒啦
上次FF7第一日炒到6xx,我即刻番屋企下載數位版
今獲你仲唔仆街呀
sony會唔會自己回購返
本身好鍾意頑皮狗啲game,但今次睇佢仆街真係睇得好開心
等100蚊先玩
比啲信心 下個月ps plus
啱呀 等佢送算 唔會比錢買垃圾
依款唔會叫福袋,而係用成本價賣既鬱袋
好似見過成袋都係唔知邊年既winning
會唔會整斷埋兩隻手指仲岩情景
retailer
同ET拍住一齊埋落沙漠算啦
邊度有得整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞