Apple:一向不直接受理香港政府就用戶內容提出的要求

154 回覆
729 Like 7 Dislike
Twitter表示,「Twitter像許多公共利益團體、公民社會領袖與實體、同業一樣,對這部法例的制訂過程及意圖深感憂慮」,故在法例上周生效後,已即時暫停處理香港當局索取資料的要求。Twitter沒說明是否也暫停處理港府刪除用戶原創內容的要求,但強調「致力保障用戶及其言論自由」。
Google亦表示已暫時拒絕香港當局索取用戶資料的請求,會繼續檢視新法內容。
全部唔合作拉得
Apple,Twitter, Google老細拉得
隨時搞到我地上唔到google fb ig
大家搞左vpn未
垃圾google就算9數啦屌佢老母
第38條咪就係拉呢啲人
中國將不會有任何一個apple 客戶
中國將不會有任何一個google 客戶
中國將不會有任何一個twitter 客戶
中國將不會有任何一個Whatsapp 客戶
中國將不會有任何一個facebook 客戶
但係IOS Android 都好易破
或者佢用方法令你交出PW
其他外國公司被港共要求索取資料就唔洗經 apple 所指嘅程序?原來可以直接交 data
應該係睇data 儲備係美國定香港?
apple
其他外國公司被港共要求索取資料就唔洗經 apple 所指嘅程序?原來可以直接交 data
應該係睇data 儲存係美國定香港?
仲有公司有無律師有無錢 老細係邊
block撚左啲五毛先啦
洗鬼咁繁複咩,個icloud都係貴州
唔接受香港政府要求
但係會接受共產黨代香港政府要求
仲玩呢d689野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞