<廣東歌> 最多中學生追竟然仲係佢哋

98 回覆
30 Like 4 Dislike
陳柏宇而家係咪休息緊
好少人提佢個名
自從聽完佢同張敬軒合唱櫻花樹下,就無再追佢
係騷靈情歌 合唱樱花樹下係比比鳥
嗰個係周柏豪
連登有啲人唔鍾意佢成日湊女,話煩,所以唔提好過提,低調啲好

佢近年聲帶傷左,唱得差左,但我仍然覺得佢係新一代中唱功最好頭幾位,休息下係好事,希望重新出發時比到樂迷驚喜
原來係咁

你覺得新一代中唱功最好頭幾位係邊個
側田同張敬軒之後,單講唱功唔講啲歌好唔好聽,我認為係陳柏宇(聲正常情況下)同callstar 4子最好。平心而論,胡鴻鈞都唔差。小肥都勁嘅當然,但年紀仲大過張敬軒,已經唔算新一代

再新啲嘅就要再觀察下,暫時睇冇咩邊個唱功好突出

個人覺得唱功唔係只講唱到幾高音,更重要係演繹,技巧運用同感情表達
最中意雲圖同七尺之下
認同陳柏宇陳健安比較好,但柏宇要勤力啲先可以更上一層樓,雖然我知佢唔太care, 但真係浪費左
真心,去唱K 班后生嘅都點E神最多
你小心佢地d死忠咬到你仆街人地暗黃黎
新人嚟講吳林峰都正
周國賢
難啲,人各有志。睇過啲訪問,童年經歷對佢影響好深,細個父母離異,住兒童院,缺乏父愛,所以佢覺得花時間陪個女緊要過比更多物質享受佢。反正獎都佢唔care,希望佢之後出歌係重質不重量啦
而家先知
許廷鏗
林家謙
馮允謙
陳健安

佢地都幾正吖!
黃耀明
真心推介「萬福瑪莉亞」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞