摩連奴:我唔可以講自己嘅感受,因為如果我講出嚟,我同球會都會有麻煩。

34 回覆
12 Like 0 Dislike
摩連奴賽後對VAR判決非常不滿,但就強忍怒火唔敢鬧:「我諗我唔可以講自己嘅感受,因為如果我講出嚟,我同球會都會有麻煩。依家比賽嘅真正話事人係VAR,球場上面嘅球證只係VAR嘅助攻,呢個發展對足球賽事唔係一件好事。」
有份評述呢場比賽嘅英格蘭名宿列納,亦批評VAR吹走哈利卡尼入波係「史上最差判決」,前球證奧利華就指球證係「跟足條例」去做,但當中灰色地帶係「道理講唔通」,表示英超下季會就手球條例作出修改。

以為佢講緊38條
不過,摩連奴在賽後接受訪問時,避談該個問題球,稱擔心後果而「自我審查」,「我不會表達我的想法,因為我知道自己必定惹禍上身,我不希望冒被停賽的風險抒發己見。」

摩連奴雖然沒有直接炮轟VAR的問題,但他暗指場上的球證沒有任何權力,「在球場上的球證不是球證,他並沒有實權,在VAR中心內的球證才是作出最後決定的人,這是事實。我不會評論奧利華的裁決,我希望下仗可以繼續留在場邊督師。

熱刺因一個問題球而打亂節奏,摩連奴坦言若該入球有效,對戰局將有極大的分別,但「摩佬」同時對錫菲聯讚譽有嘉,當錫菲聯主帥韋達接受訪問時,摩佬突然「攝鏡」向對手道賀並相擁,該名錫菲聯主帥受寵若驚,韋達大讚摩連奴這個是「有風度的舉動」。
https://www.youtube.com/watch?v=rfd59zEb5SQ
原來英國都係咁
最on9係吹走左但唔俾番罰球
因為我相信......而家依四隻字我唔講得......為要打官司要選舉呈請,所以唔講得,好鬼辛苦,真係好辛苦。

依四隻字係第一次係添馬公園依度出現,然之後有咁多香港人走出嚟,就係為左呢四隻大字。依個係一個歷史時刻,我唔會叫你地俾啲掌聲自己,絕對唔會。但係要記住依一刻,依刻係我地彰顯獨立意志嘅一刻。

唉 又唔講得真話又唔揮得熱刺藍白旗
手足
呢個回應屌得黎又唔會比人報復
向前看啦
熱刺今季都輸左咁多場啦
熱刺var 無得益過?
手足
Daddy
摩佬咁快開始黎料?
香港獨立
香港獨立
侯賽因(陳欣)你死硬,國安法係公海都管到你
https://lih.kg/2087209
中共已經中左民族黨既圈套
歐霸都冇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞