香港招牌字體,唔支持就無咖拉

7 回覆
3 Like 3 Dislike

圖文有些少關係
tl;dr: 自己文化自己救
課金請到 https://gogetfunding.com/%e6%9d%8e%e6%bc%a2%e6%b8%af%e6%a5%b7%e5%ad%97%e9%ab%94%e7%9c%be%e7%b1%8c%e8%a8%88%e5%8a%83/
利申:完全唔識個開頭人,亦無法保證一定deliver,但自己已經課左950,you milk I milk

大家好,我係一個業餘小說家兼媒體創作人。我唔識畫圖,但會commission畫師,盡量搵翻香港人合作。
好,入正題。上面張圖見唔見到d漢字?其實我一直都想用翻d香港招牌字加入圖,但係根本唔存在哩樣野。Cyberpunk要最好feel一定要用翻平時街邊招牌,小巴o個d字型先正,但一直都無。所以見到哩個眾籌就立即課左金。
雖然仲有兩個月到,但如果唔多d宣傳我真係怕唔得,而且遠程目標再多套字。以字體授權黎講其實就算一套都抵。哩d野再唔保存就無咖拉,希望大家幫幫手。
兩樣野黎
呢隻字體真係值得保留同電子化
之後就永遠存在係世上 唔同個閪牌

有時你見到間舖
分佢係香港人定大劣人開就係靠招牌D字俾你既感覺
樓主擺毒撚圖趕客
李漢港楷係堅嘢嚟 保存香港文化同埋係黃 跪求大家課少少金支持下
已課ed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞