有傳政府將要求公務員強制放棄bno

653 回覆
1947 Like 61 Dislike
呢個真
就算真係宣誓
班政府狗咪繼續做
加入左公會嗰啲都唔驚辭職啦
係嗰班牆頭草仲要1516驚冇左個鐵飯碗姐
為咗份糧同穩定就認啦 不過而家可以見到既係加入極權政府係有代價
連登仔:HA有無拎政府subvention 呀,唔好諗住走得甩
佢理撚得你, d 大粒揸住BC 即刻過英國享受政府福利都仲得
基本法保障出入境自由
可能真係民建聯成功爭取
冇用啦
要搞既時候咪辭職唔撈
但係點解有外國護照嘅外國勢力可以做公務員
樓上班話冇左黃公務員既情況會更差既
你記住你只係齒輪嚟咋睇到自己咁高
連工會都唔敢入果班就更加冇資格出聲
中共想搵班中低層攬炒
你吹咩
我只會承認有份加入公會個班係憑良心為市民服務

其他全部都係狗黎
香港特別行政區政府認為若行政長官效忠英國,並不符合行政長官的身分。[59]因此,根據香港法例第569章《行政長官選舉條例》,英國國民(海外)護照持有人作為「英國公民」,因擁有無居留權的外國國籍,不得參選香港特別行政區行政長官。[60]
經BNSS拎BC嘅人英國政府應該要做多次額外嘅政治傾向審查,唔過就褫奪英國國籍就啱架啦。

對唔住,我知有啲手足同巴打係呢類BC,呢個建議應該會得罪你哋,但係為咗國家安全係應該要咁做。

當年BNSS個目的係畀精英BC,呢啲精英可以有能力動搖香港嘅根基,間接威脅中國如果貿然改變香港地位收窄香港自由時,呢啲精英大舉撤離,拖垮香港經濟同行政。

呢招係李光耀教英國佬嘅,但係隨住時間嘅流逝,呢啲BC走咗嘅走,被收買嘅就收買哂,完全發揮唔到當初保護香港嘅作用,係時候要重新檢討下呢班BC嘅價值。
入咗公會驚俾共產黨秋後算帳
佢建議wo
你理解錯?
你唔知兒登個個都係專材出生 fg月入5萬嫁咩
個個都無經濟負擔嫁

btw 係真就好呀
因為我無
支持
關咩事
讓警嫂先走,之後再移民咪得
都白痴,我簽offer letter果陣無呢個requirement,我佢有乜權加要求做呢樣做果樣?佢夠膽做同佢死過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞