KOKO HILLS開價 折實每呎19995元

47 回覆
5 Like 14 Dislike
會德豐地產發展的茶果嶺KOKO HILLS今日公布首張價單,涉及83伙,平均呎價24570元,並提供最高21.5%折扣,折實平均呎價19995元。

會德豐地產常務董事黃光耀稱,該項目首批屬「起動」價,價錢與啟德區新盤有折讓空間,屬下半年新盤「頭炮」項目。

據價單顯示,首批單位面積由366至770方呎,戶型涵蓋1房至3房,定價由1002.7萬至2041.6萬,定價總值約11.3億;折實價由787.2萬至1602.7萬,呎價約19264至21596元,折實總值約8.9億。 最平單位為3座2樓C室,面積366方呎,屬1房戶型,定價為1002.7萬,折實787.2萬,呎價21508元。

https://hd.stheadline.com/news/realtime/pp/1809915/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%B0%E7%94%A2-KOKO-HILLS%E9%96%8B%E5%83%B9-%E6%8A%98%E5%AF%A6%E6%AF%8F%E5%91%8E19995%E5%85%83
低買過sea to sky 以地點計
夜晚已經過百人排隊睇示範單位
都啱嘅!呢口價望唔到海都覺得平!
睇完示範單位只可以講依家啲新樓真係不知所謂
可唔可以講多d
簡單黎講就係好撚細 佢個737 呎示範單位真係細得有啲誇張 尤其係啲房
本身住緊麗港城,最睇唔過眼標榜做九龍東半山

根本係我屋企對面隔離,唔明點解可以咁貴
手快有手慢冇
737應該郯幾大喎
因為佢新過麗港城兩廿三十年
仲有唔係鑽石廳
麗港城2房517尺都係7.3m 起, koko hill 2房細啲就8.6m 起...
管理費我交緊 $2尺在右, 睇koko hill 會所格局同埋咁少伙數就知起碼要$6尺
大家ge 社區配套都係share 用, 但我樓下有商場, 落樓搭巴士小巴出尖沙咀,中環,荃灣, 旺角都只係5分鐘在右....
所以值唔值, 真係見仁見智
痴撚線 呢d位開兩萬蚊呎
7.3m...除左一二樓望垃圾房有咩選擇...自己望成交都見到啦
快買 港樓只升唔跌
好快同麗港城匯景一樣萬四蚊呎

入飛正傻鳩
>$5蚊 管理費
油塘犧臺最近成到2萬一呎
藍田都係參考呢個價姐
我諗一定唔只5蚊
睇見個名都無興趣
COCO Hills
落地大玻璃維港景呢度唔係講笑,有錢都未必買到,成個屋苑環境有名設計師去設計。家電用頂級名牌,270度維港景$19000尺去邊搵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞