[精簡最好好好學習] 七月五日沙田十一場泥草混合賽日討論區II

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
齊贏
唔中問牙囧拎返
如果走冷
想致勝一擊贏
無記錯好似係平價馬
贏到既有種由平民奮鬥到上流社會既感覺
跟住又重複第一步
希望搵到聽日早餐錢
冇記錯AVD贏完拎番黎騎但都係贏唔到 但唔記得係比細仔殺定自己同馬房殺左
其實班德禮如果同Max Vega贏到打吡,就會同堅蛇,巴米高一樣第一次跑打吡就贏。
呢個都好勵志
咪就係堅蛇囉,愛爾蘭打吡留得太後

我半主過半客
希望堅神有機會再騎Sovereign

其實近年許覺能都贏返唔少大賽
例如2016 BC Turf簡直手到拿來
不過佢騎SYT跑Arc大後上真係嘔血
永遠記得

支持Kameko有少少係對Lion嘅寄託啦
好撚靚仔 lion
Sovereign如果stay係愛爾蘭我諗係許蛇或者羅敦長揸唔放

其實Royal Ascot之後,英國馬迷屌柒老豆騎得好差,Sir Dragonet嗰鑊更加比Sky sports racing攞出嚟debate,啲馬迷已經提議要炒撚咗老豆直接換許蛇。
Lion 2歲果場對Saxon warrior已經好好j 雖然輸左
莫雅騎功肯定天下一級數
但係佢近年啲走位、decision making好多時令人失望
就拎我啱啱講嘅2016 BC Turf
Found畀佢咁跑邊有機會贏
明明佢當年同一馬場
騎水到渠成 KO 放甩嘅寶貴熱誠贏BC Turf嘅
我寧願佢同岳少分手
多啲同返司徒sir合作,冇咁眼冤
明明佢係做到Notnowcato自己走出面贏日蝕嘅
有時老豆揀馬先,不過佢揀錯馬跟住嗰場就冇咗

不過Ballydole點會放走老豆,今年冇咗細仔已經令兼職嘅堅蛇多咗出嚟。我諗佢除非搵到人可以replace老豆,否則的話佢哋就繼續啦
咁我prefer夏禮賢幫高sir贏打吡
Harley Martin 馬Po賭本地馬嗰啲Ching唔係好撚討厭佢咩
夏威夷同父馬
可惜Harbour Watch 已經因傷退出配種界
唔係嚟緊應該幾好發展
Qatar Racing冇咗哩匹都係損失
好撚廢
羅富全都話佢騎姿太差
我純粹係Clarehaven死忠
我都好少見練馬師咁講一個外籍大師傅
所以話馬Po邊有人鐘意Harley Martin
囧字你個半主
白堅騎功其實咩level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞