【有片】「光時」旗電單車撞到幾個防暴飛起

405 回覆
1017 Like 25 Dislike
手足嗰陣諗緊咩
國安法立法生效第一天,下午約三時許,一名駕駛著插有旗電單車的人士,於灣仔柯布連道近謝斐道位置發生交通意外
翻看附近錄影者片段,現求於事發時,在電單車前方的私家車,車牌「FJ243」「UZ4428」「ML3677」提供後方車cam片段以供該手足呈堂。
如有任何資料和影片,請即聯絡
6297 3207

鑒於事態嚴重,有關國安法第一天生效的檢控,請各界該人士不要揣測和製造光環有關該人士的行為和動機,因為判刑必定考慮社會評論。
多謝大家,分享該訊息已經是對他最大的幫助和支持。
完全無爽的感覺,反而有好心痛的感覺
係,23歲咋。。。屌
咪係 擺明班防暴衝出馬路撞到電單車司機飛起
揸得電單就唔係想下下跟車排隊有位攝就攝嫁啦
你唔係諗住架電單車霸一個車位同你班私家車撚一齊塞咁on9下話
係等得唔嫌4個碌要塞要慢既當初就買左4個碌啦
你企係使用者既立場諗 專登呢個字其實係唔成立
香港就係咁On9
永遠都係司機錯 唔知使唔使坐
點解唔 賞花杏仁露呢
害人害己
應該係屌前面架車唔知做咩無啦啦停
諗住前面有位攝過去算數
點知一大堆沙皮衝出來 嚇到收油又收唔切
就撞左了
但前面係行人過路處同轉出大路 加上見到前有私家車收油 咁後面司機係咪都自然會識收下油 如果因為見有位可以照衝照攝 咁如果過路係行得慢嘅呀婆 咁咪車死佢 如果你話有人突然衝出黎收唔切就話姐 但連私家車咁大份都收得切 電單車收唔切?
咁就要睇全片睇佢之前有冇做收油既動作啦
疑點利益歸於被告 你懂的
不過 法治已死 好難搞 希望不小心駕駛就算
有線有條片見到佢係大街轉入內街之前 已經有班防暴係街口叫佢停車 但佢無停仲轉入內街 之後內街街尾防暴就等佢黎
唔值得呀 手足
下次係貨車 再下次係飛機
願你平安
上返行人路啦屌你老母
屌你唔係扮蠢 你真係蠢
學果隻已訓斥交通狗
真義士
明明自己撞電單車
應該唔小心油門當break,好多人揸車都試過,
真係想攞人命唔會撞得咁"斯文"
你可以拗唔小心 但有線另一條片見到佢轉入內街前 防暴係街頭叫停佢 但佢直接轉入內街 無收油 好彩無撞到人 呢個意圖好難拗
㩒咗離合器再摧油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞