第38條 笑到仆街

582 回覆
3351 Like 12 Dislike
宇宙通用法唔係國安法
根據國安法:

第四條: 香港特別行政區維護國家安全應當尊重和保障人權,依法保護香港特別行政區居民根據香港特別行政區基本法和《公民權利和政治權利國際公約》、《經濟、社會與文化權利的國際公約》適用於香港的有關規定享有的包括言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由在內的權利和自由。

第六十二條: 香港特別行政區本地法律規定與本法不一致的,適用本法規定。 (即在香港法例第245章公安條例和第599G章禁止羣組聚集規例中與國安法不一致的會作廢)

https://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20202444e/cs220202444136.pdf
侵侵一定嚇到仆晒街
百國聯軍攻打中国指日可待
全球會唔會都會制裁中國??
如警務署以香港法例第245章公安條例和第599G章禁止羣組聚集規例限制市民集會、遊行、示威的自由,即違反國安法!

根據國安法:

第四條: 香港特別行政區維護國家安全應當尊重和保障人權,依法保護香港特別行政區居民根據香港特別行政區基本法和《公民權利和政治權利國際公約》、《經濟、社會與文化權利的國際公約》適用於香港的有關規定享有的包括言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由在內的權利和自由。

第六十二條: 香港特別行政區本地法律規定與本法不一致的,適用本法規定。 (即在香港法例第245章公安條例和第599G章禁止羣組聚集規例中與國安法不一致的會作廢)

https://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20202444e/cs220202444136.pdf
基本法賦予既權力
唔到美國唔低頭
旅遊業bye bye
正解 成班又喺度打飛機
加拿大果2個公民唔係外國人?
BLOCK
推 香港獨立 民族自強
宇宙通行証
到時得返大陸人嚟香港
姐孟晚舟咁囉。
韓國魚可以。
美國快啲公開七常委海外資產
對中共只可以用打擊貪污腐敗
唔拉Trump Trump正契弟
中国唔係唔做嘢掛
犯天條喎
佢講啲少數派咋
國際大都會
如果真係咁樣解就好
可惜現實唔係
外星人都犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞