笑到仆街,唔鐘意個政府都隨時坐十年

470 回覆
1937 Like 23 Dislike
真係好絕望、香港搞成咁
通過各種非法方式引發香港特別行政區居民對中央人
民政府或者香港特別行政區政府的憎恨並可能造成嚴重後果。

有冇合法方式?
法官話有諷刺意味,坐10年
急不及待想睇開市同全世界既反應
我係咪可以舉報藍絲搞到我好憎政府 捉晒佢地送中
唔可以憎政府
係喎唔記得左
呢條罪現有叛逆罪都有 只不過將英女王轉左做國家主席
借個位嚟!

今日之後,呢個channel唔知會唔會消失?
https://lih.kg/2087210

呢個Channel 係國安法推出當日出咗條片講國安法!
我地要支持like爆呀?
唔係點比你叫國安法(國家共慘黨政權安穩法)?
「非法手段」「引發」對A政府或對B政府憎恨

即係包括,但不限於「某賤婦自己偷錄音自己,非官方途徑流出話想唔都唔得,擺阿爺上枱,令香港人憎阿爺」?
咁我鍾意自己政府咪得 無事
咁7婆要第一個入罪啦
因為係佢搞到香港人唔中意呢個政府........
講壞話都唔比
督鳩班藍屍廢老灰
依家個個把口都愛國愛黨 要識玩了
上帝要你滅亡,必先使你瘋狂
第二十六條 為恐怖活動組織、恐怖活動人員、恐怖活動實 施提供培訓、武器、信息、資金、物資、勞務、運輸、技術或者場 所等支持、協助、便利,或者製造、非法管有爆炸性、毒害性、放 射性、傳染病病原體等物質以及以其他形式準備實施恐怖活動的, 即屬犯罪。情節嚴重的,處五年以上十年以下有期徒刑,並處罰金 或者沒收財產;其他情形,處五年以下有期徒刑、拘役或者管制, 並處罰金。

呢個係完全壓止過去可以做嘅嘢,即咩都犯
佢立條法係要回血劍
無起錢想嚟理得你咩立場吖
今日就係基層 農民工 無產階級 城市支柱
聽日就係低端人口
其實唔係好耐 但香港人冇記性
好公道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞