黨安法過左 應承我減少所有無謂消費

316 回覆
2386 Like 50 Dislike
push
除日用品同食物外,其他一律不買
[有圖]我諗到新嘅抗爭方法 唔知幫唔幫到手 希望大家俾啲意見
https://lih.kg/2089354
喂清有睇開你twitter
希望大家,認真做啦
唔想再見到之前行過美心敏華排哂長龍嘅情況
一直都係咁
希望大家揀野買非中国製
已經成日生活一部份
唔好幻想咁多啦.... 呢度啲人大部份係乜嘢人心照啦...
人哋收返你$300. 1隻西班牙紅蝦咪又係嫌貴.... 做生意真係倒錢落海?

嗰堆所謂黃店好多都好濕鳩. 仲要集中係啲濕鳩地帶例如葵廣 e d , 做得嗰啲客路嘅, 點會唔用大陸材料.... 不過依度啲人都係盲撐....

平時劣食掃街嗰班人就話冇所謂啫...
如果唔想坐地痞餐廳嗰啲人, 俾少少質素搵間黃店 類似8½ Otto e Mezzo Bombana 嘅都冇可能啦, 如果真係有推介嘅麻煩話俾我知
https://foursquare.com/v/8%C2%BD-otto-e-mezzo-bombana/4b45f746f964a520111326e3

最多係啲前線員工係黃, 背後老細一定中立或者係藍
或者係唔會表態果類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞