七一遊行麻煩記者帶菲林機

207 回覆
921 Like 41 Dislike
呢個快少少, 但呢招用得唔耐, 好快港共就會學埋支那咁, 直頭出埋地圖炮, 某個區域有干擾唔會收到網絡訊號

之前有一次返大陸出TRIP, 咁岩間酒店開地方政府會議, 地下至5樓, 全區域都上唔到網, 電話都收唔到, 遲D香港都會變成咁
唔怕死係一回事
最驚有成咋去到先知「下會碌豬架?」
然後係現場散佈恐懼到時多得呢班人唔少
帶個cheap野真係唔得咪用囉
以備不時之需

殺人果時你給自己人影相
都可以
咪收集緊警暴證據囉 唔通知佢做錯得個睇字同食花生
收集警暴證據再提交去美國唔係第一日嘅事
唔好問乜乜乜又點 XXX又點 咁問同坐以待斃有咩分別
屌你啦,唔撚出囉仆街放負撚
非也
EMP係用金屬容器 唔係絕緣體 保護 簡單到如金屬盒 到Faraday cage抵消
一啲簡單嘅電子裝置 好似舊式嘅comms 就算冇受保護 EMP過咗之後都可以恢復運作 反之啲精密啲嘅裝置 例如例如例如單反 EMP完會壞撚咗
根本唔係啲咩軍用技術
人哋有心一定做到
大佬啊 做research先啦
菲林鋪散貨POST
人多用航拍好危險 現場好多干擾
淨係手機訊號/藍牙已經會影響到
跌落嚟會整傷人

所以平時都唔建議太多記者一齊用
Push
核彈
64 d 人有冇出?
你點樣解讀到預左係64 就唔出?
如果你係戇鳩到覺得會冇穿冇爛咁出去
到時一有事就淆晒青
咁不如番屋企坐係度好過啦
71 出得去嘅我唔會預安安全全咁去

再講我同意記者帶菲林機但如果冇人影撚呀
連登仔解讀context 係咪咁鳩呀
Push
戅鳩而家咪話老解用EMP 你憑咩話老解唔會比黑警裝備? 更何況黑警有半軍部隊 你又咁肯定佢哋冇呢啲嘢?
Walkie可以短暫失靈之後就可以用返 根本唔需要保護 啲容器係用嚟保護啲敏感嘅裝置啊
你以為EMP係jamming咩 人哋放完一波整壞晒你啲手機相機之後咪放返啲敏感嘅equipment出嚟屌打你囉
笑人查wiki 好過你以為擋EMP用絕緣體鳩噏冇痛苦啦

更何況拎多個菲林相機輕輕地做後備有咩壞?
所以就絕無可能發生
咪咁天真啦 家下係玩命吾係讀書呀
靠你革命就真係死得
吾係你講革命先咩
點解講到自己沒講過咁
唔撚理啦, 帶多個有備無患
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞